17. 03. 2013.

Neprijatelji vaše ljepote


Svakodnevni zločini u službi lepote

Da li i vi preterujete sa hidrantnom kremom, trpate regenerator na kosu da je "omekšate" ili u trku stavljate maskaru? Ako ste mislili da takva nemarnost prolazi bez posedica, grdno ste se prevarili.Znamo da spavanje sa šminkom donosi začepljene pore i borbu sa aknama i da, ma koliko da nas to vuče, ne bi trebalo da stiskamo bubuljice ukoliko ne želimo da se kasnje ponosimo rošavim licem. Koji su to najčešći zločini koje radi lepote svakodnevno činimo, a da nemamo pojma da time prizivamo nevolje?

Preterivanje sa hidrantnom kremom
 Hidratacija je dobra za kožu? Pa daaa... jeste, ukoliko ne preterate. Ako ste sebe uhvatile da umesto nežne meke kože gledate u sjajno masno i znojavo lice sa kog šminka spada, sada znate u čemu je stvar. Smanjite dozu na onoliko koliko može da vam stane na vrh prsta (ne koristite ga kao lopaticu, već samo umočite vrh prsta u kremu i brzo izvadite) i izbegavajte da mažete "T" zonu.


Regenerator (ni)je vaš prijatelj
Volimo meku i sjajnu kosu, pa zato pri svakom pranju koristimo regenerator. Posebno ako imamo farbane vlasi. Da li ste mislili da nema veze ako izručite na dlan više nego što je potrebno? Malo ste se prešli: kosa koja visi sa glave i sva je suva i beživotna je takva zato što ste je ugušili regeneratorom. Regenerator nikada ne bi trebalo da nanesete na koren kose ili ga češljem nanesete na koren, već isključivo mažite vrhove i njih razmrsite ako je neophodno. Kosa koja je ispucala od hemije neće "oživeti" ako je utopite u regenerator, već isključivo šišanjem. A vašoj grivi ništa neće smetati ako dotični proizvod koristite prilikom svakog drugog pranja kose.

Frizeraj iz pakla
 Frizeri se razumeju u kosu, ali ne čitaju misli i ne znaju šta želite da postignete svojom novom frizurom. Nemojte da im prepustite odluke: budite jasni koju vrstu frizure želite, koju dužinu, boju, ponesite fotografije, isečke iz kataloga, magazina... Ako ste lenji, niko vam nije kriv što ćete besni izleteti iz salona svesni da ćete se nekoliko meseci družiti sa šeširima i maramama.


Ignorisanje uputstva na proizvodu
 Postoji razlog zašto na proizvodima kao što su maske za lice postoji uputstvo i rok upotrebe! Ostavljanje maske na licu pet minuta duže neće učiniti da izgledate bolje, ali bi moglo da oštetiti kožu ili dovede do osipa. A kada vam koža odreaguje, umirite područje sa aloe verom, javite se dermatologu i izbegavajte primenu proizvoda, sve dok ne ozdravite. Ovakve neprilike možete da izbegnete samo ako čitate uputstvo!Konjski rep je vaš neprijatelj
 Da li zateknete sebe da stalno šetate konjski rep ili one "Oliva" punđe na vrh glave? Konjski rep i stroga punđa mogu prouzrokovati lomljenje kose i slabljenje korena. Znači, pronađite neke zanimljive rajfove, ispletite labavu kiku ili nosite labavo vezani konjski rep koji je, i onako, sada u modi.

Neodgovarajuća boja pudera
 Žene u proseku potroše oko 150 evra godišnje na puder čija nijansa uopšte ne odgovara boji njihovog tena. Uradite svoj domaći! Idite kod šminkera, isprobajte što više nijansi različitih brendova na dnevnom svetlu, a ne pod veštačkim osvetljenjem koje se gaji u većini radnji. Tako ćete uštedeti novac i biti srećniji zbog besprekornog tena.


Kako da se otarasite trepavica
 Čak i ako ste u užasnoj žurbi pa se šminkate "u letu", maskaru morate da mažete od korena trepavica. Ukoliko samo protrljate vrhove dlake izgledaće slepljeno i teško, a težina će ubrzati ispadanje. Zato je neophodno da zabacite glavu unazad i pokušate da četkicom zahvatite trepavice od korena do vrha.

Umivanje pre spavanja
 Aljkavo čišćenje kože lica uzrok je 80 procenata kožnih bolesti. Zato zgrabite dodatno pakovanje losiona, tonika i tupfera i ostavite pored kreveta, da vam uvek budu pri ruci.smedia.rs

Nema komentara:

Objavi komentar