09. 03. 2013.

Njega kože muškarca


1. Čišćenje lica
Čišćenje lica bi trebala biti osnova održavanja kože kod muškaraca. Pod ovime ne mislimo da uhvatite prvi sapun koji vam se nađe pod rukom i umijete se (obično su to sapuni koji previše isušuju kožu vašeg lica). Muška koža je po prirodi grublja od ženske, ima veće pore i aktivnije žlijezde lojnice. Te žlijezde su zaslužne za unutarnje vlaženje, odnosno prirodnu hidratizaciju kože. No, one mogu vrlo često proizvesti previše sebuma (masna izlučevina žlijezda lojnica koja štiti površinu kože), što vašu kožu čini premasnom. Neredovito i nepravilno uklanjanje viška sebuma dovodi do začepljenja pora i zapaljenja (prišteva) na licu. Da bi to spriječili, koristite određene tonike za lice koji su dovoljno snažni da pokupe sav višak masnoće a opet dovoljno nježni da ne oštete i nadraže kožu. U ponudi ima mnogo kvalitetnih i pristupačnih proizvoda te vrste. Na vama je da samo malo istražite.


2. Piling lica
Neki od vas blage veze nemaju što je to uopće piling. Naime, obično pranje lica često nije dovoljno da bi se uklonile sve nečistoće i potakla regeneracija kože. Jednostavno rečeno, piling preparati sadrže sitna zrnca (granule) koje prilikom nanošenja na lice i masiranja prodiru duboko u kožu, miču nečistoće nataložene dublje u porama, odumrle kožne stanice i čine vašu kožu glatkom i mekanom. Piling preparat se obično nalazi u formi gela za umivanje. Nakon pilinga i brijanje je potpunije i temeljitije. Naime, piling omogućuje da aparatom za brijanje zahvatite folikule brade dublje (jer je površinski sloj mrtve kože maknut), i time se potpunije obrijete.
3. Vlaženje/hidratacija kože
Umivanje sapunom vrlo često kožu dodatno isušuje, čini je krućom na dodir i manje elastičnom. Razlog tome je nedostatak vlage u koži jer smo je sapunom previše odstranili. Pridodajmo tome svakodnevno brijanje (koje samo po sebi iritira kožu), i dobili smo sustavno uništavanje kože a da toga niste ni svjesni. Rješenje je blagi tonik koji će dodatno dubinski hidratizirati vašu kožu kroz pore koje su se raširile umivanjem i brijanjem. Za muškarce koji po prirodi imaju sušu kožu, rješenje je hidratantna krema.
4. Zaštitite područje oko očiju
Mjesto na licu koje muškarci gotovo nikad ne diraju je područje očiju. No, koža oko očiju je jedino područje kod kojeg je dodatna njega od iznimne važnosti. Muškarci stare drugačijim tempom od žena, što se prvenstveno vidi na području oko očiju gdje se pojavljuju prve bore, mnogo vidljivije nego u žena. Koža oko očiju je mnogo tanja od kože na ostatku lica i stoga je osjetljivija na vanjske i unutarnje utjecaje te pojavu bora. Sve ovo možete riješiti redovitom uporabom kreme za područje oko očiju. Ovdje je bitno da preparat koristite redovito jer jednim nanošenjem nećete postići nikakav efekt. Svako jutro, nakon umivanja, laganim pokretima umasirajte kremu na područje oko očiju a ona će se nakon par minuta u potpunosti upiti u kožu, pri tome je štiteći.
5. Zaštitite usnice
Uz kožu oko očiju, usnice su drugo najosjetljivije područje na licu. Koža na usnicama je vrlo tanka i osjetljiva na vanjske utjecaje (hladnoću, vjetar, sunčevo zračenje…), ali i upalne procese i nedostatak tekućine u organizmu. Za kožu je najvažnije konzumiranje dovoljnih količina tekućine što će ju „nahraniti“ iznutra i učiniti mekšom i podatnijom. To se posebno vidi na usnicama. Tekućinom ih njegujete iznutra, a balzamom za usne ih štitite od vanjskih utjecaja. Na taj način herpes neće biti česta pojava na usnicama, kao ni suhe, ispucale i hrapave usne.

Nema komentara:

Objavi komentar