17. 03. 2013.

Odgovori za svaku ženu


Kako mogu da vizuelno povećam oči i to bez „tona“ šminke?

 Iscrtajte unutrašnju li niju oka belom olovkom za oči, kaže slavni šminker Poli Ozmond. Zatim, duž spoljne linije izvucite crnu tanku liniju, pa finiširajte sa tri sloja crne maskare.


Mogu li da smanjim veličinu pora na licu?

 Ne, ali određeni proizvodi mogu učiniti da izgledaju manje. Nabavite gel ili kremu koja sužava pore i nanesite je na lice posle temeljnog čišćenja pilingom.

Čini mi se da mi u poslednje vreme strašno opada kosa. Kada ova pojava zaista postaje alarmantna?

 Žena dnevno u proseku izgubi od 40 do 100 dlaka. No, ukoliko vam se učini da premašujete ovaj broj, obratite se lekaru - možda je u pitanju genetski gubitak kose.

Gruba koža lica mog dečka čini da mi lice izgleda crveno nakon ljubljenja. Pomagajte!

 Naterajte ga da koristi dnevnu hidratantnu kremu kako bi omekšao kožu. Potražite one koje sadrže jojobu, kakao puter... No, ukoliko pati od „kremofobije“, preuzmite stvari u svoje ruke: nakon ljubljenja i grljenja sa njim namažite na lice kremu protiv crvenila.

Zašto imam dlačice na bradavicama i da li je OK da ih iščupam?

 Nema prostora za paniku! S obzirom na podatke, 30 posto žena ima dlačice na bradavicama. Slobodno ih možete iščupati, ali to učinite nakon tuširanja. Topla voda otvara pore, a to će omogućiti da dlačice uklonite brže i manje bolno. Jedina prednost: ove dlačice rastu mnogo sporije nego na drugim delovima tela.

Posle koliko vremena će se videti efekti korišćenja proizvoda protiv bubuljica?

 Oko 30 dana. Koža vam sigurno neće izgledati bolje tokom prve dve nedelje jer bubuljicama koje već postoje treba vremena da se iščiste. Nakon toga, počećete da primećujete postepeni napredak poput manjeg lučenja masti, kao i manjeg broja mitisera.

cosmopolitan

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.