16. 03. 2013.

Osnovna pravila šminkanja


Mnoge djevojke obožavaju šminku, no pri njezinu nanošenju prave uočljive greške. Sitnice su važne, pa je nekada dovoljno tek malo da šminka bude lijepa i umjerena ili – pravi kič.


Pravilo broj 1
Uvijek prije nanošenja šminke dobro operi lice i ruke. Nema goreg od toga da se šminka nanosi na prljavo lice ili prljavim rukama. Operi ih u mlakoj vodi blagim sapunom ili sredstvom za čišćenje lica.
Pravilo broj 2
Nanesi laganu kremu, najbolje hidratantnu.
Pravilo broj 3
Imaš li podočnjake, koristi korektor koji je jednu nijansu svjetliji od tona tvoje kože i nanesi ga na područje ispod očiju. Ovim također možeš prekriti i crvenilo i ostale nepravilnosti na koži. Razmaži ga srednjim prstom. Tapkaj, nemoj utrljavati. Na ovo možeš staviti puder koji inače koristiš. Ne zaboravi – puder nije dobro stavljati kad dugo boraviš na suncu. Radije ga ostavi za večernje izlaske ili kišne i oblačne dane.
Pravilo broj 4
Četkicom ili češljem začešljaš svoje obrve. Potom možeš na njih nanijeti malo sjenila u boji obrva kako bi izgledale punije, no imaš li već pune obrve, ovo preskoči. Imaš li nestašne obrve koje lako bježe i uvijek djeluju raščupano, stavi i malo gela kako bi ih dovela u red.
Pravilo broj 5
Voliš li glam look ili jednostavno ne voliš bljedilo svojih obraza, nanesi rumenilo. Stavljaj ga u polukružnim pokretima i 'vuci' prema sljepoočnicama ili prati jagodičnu kost. Pripazi da ravnomjerno naneseš rumenilo i da ga ne naneseš previše. Kod nanošenja rumenila dobro je pravilo – manje je više.
Pravilo broj 6
Prije nanošenja maskare koristi uvijač za trepavice. Naravno, ovo nije uvijek nužno, ali želiš li što ljepši i dotjeraniji izgled, ovo će biti veliki plus u tom smjeru. Maskaru nanosi lagano i izbjegni debele slojeve jer će se tako lakše stvarati grudice. Na kraju možeš dodati i sjenilo za iznimno dotjeran izgled. Sjenilo je također bitno dobro i jednako razmazati preko kapka jer nejednake naslage daju neuredan izgled.
Pravilo broj 7
Na kraju nanesi ruž ili sjajilo za usne. Nanesi ga na cijelu usnu, a potom razmaži četkicom ili prstom.

www.tportal.hr

Nema komentara:

Objavi komentar