17. 03. 2013.

Pramenovi su pravo osvježenje


Ako niste spremni da promenite boju kose, a želite da osvežite izgled, pramenovi su idealno rešenje za vas.

Frizeri su za ovu sezonu već predstavili boje koje su u trendu, kao i različite načine nijansiranja kose i kombinovanja boja.
Ne postoje posebna pravila kada su pramenovi u pitanju. Nose se i široki i uski, bez obzira na dužinu kose. To isto važi i za boje, u trendu je kontrast, kao i diskretno nijansiranje.


Za početak je najvažnije da pramenove uskladite sa oblikom frizure. Na primer, na asimetričnim frizurama, koje se veoma ističu ove sezone, izvlače se i asimetrični pramenovi. Bob oblici idealni su za meliranje, odnosno farbanje kose u tri tona, na primer, izrastak je u boji čokolade, srednji deo u tamno-plavoj, a vrhovi u svetlo-plavoj nijansi. Veoma su aktuelni i poprečni pramenovi, kao i oni sa cik-cak efektom. Moderno je i farbanje kose u dve boje, gornji deo u tamniju nijansu, a donji u svetliju, ili obrnuto.


Što se tiče boja ove sezone preovladale su crvene nijanse, koje se kombinuju sa čokoladnim i ljubičastim tonovima. Moderni su pramenovi u zlatkastoj i karamel nijasni, kao i kestenjasti, bebi i pepeljasto plavi.


Ako želite diskretniju promenu idealan izbor bio bi “sunce u kosi”, odnosno da izvučete samo za nijasnu svetlije pramenove od prirodne boje kose. A možete da tonizirate i samo krajeve, a da biste osvežili look dovoljno je da izvučete i nekoliko pramenčića.

Mnoge dame odlučuju se za pramenove i zbog toga što su oni veoma zahvalni za održavanje. Stavljaju se na svaka tri do četiri meseca, a između toga se rade prelivi koji ublažavaju izrastak. Da biste ih još više istakli, posle feniranja na celu dužinu kose nanesite “kristale” koji osim što neguju daju i poseban sjaj.

vecernje novosti

Nema komentara:

Objavi komentar