06. 03. 2013.

Prirodne maske za lice


Kako napraviti prirodne maske za lice ?

Umesto kupiti preparate za kozu ponekad je cak i bolje napraviti svoje maske za lice.
Pretvorite kuhinju u kozmetičku radionicu i napravite prave prirodne maske za lice.

Potrebno vam je razlicito voce i povrce koje svakodnevno konzumirate.


Protiv bora:

Dvije zlice meda i jedan bjelanjak umesajte u kasu. Neka stoji na licu 20 – 30min. Isperite vrucom, zatim hladnom vodom. (Ovu masku ipak ne smete precesto upotrebljavati)

Osvežava i matira kožu:

Jedan svez krompir se izgnjeci, pomiesa s malo svezeg mleka i jednim zumanjkom. Ispere se vrucom pa zatim hladnom vodom.

Za nečistu kožu:

Kvasac pomesajte s mlakim mlekom. Stavite na lice i pustite neka se osusi. Isperite vrucom zatim hladnom vodom. Redovitom upotrebom ten postaje vidljivo cisci.


Za osetljivu kožu:

Dve kasikice mladog sira mesajte sa kasikicom meda dok ne postane krem smesa. Nanosi se narocito obilno na kozu oko ociju i usana. Neka na licu ostane 20 minuta. Najbolje je ovu masku skidati vatom namocenom u toplo mleko.

Ako imate suhu kožu :

Maske za suhu kožu rade se od banana koje vraćaju energiju koži

Suha koža je dehidrirana, sklona crvenilu i perutanju i potrebno joj je puno vlage. Maske za suhu kožu rade se od kamilice, metvice, banane, meda, mlijeka, jogurta, jagoda


Izmešajte banane, jogurt i med, nanesite na kožu i držite masku na licu oko 15-20 minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.

Ako imate masnu kožu :

Pretjerano lučenje sebuma kožu čini masnom i zbog toga se stvaraju miteseri i prištići. Njega masne kože je vrlo zahtjevna i treba joj posvetiti posebnu pažnju. Najvažnije ju je redovito čistiti.

Maske za masnu kožu se rade od limuna koji dubinski čisti, od krastavaca, brašna, rajčica...

Izmiješajte sok od limuna s šalicom brašna i bjelanjka. Nanesite na lice i isperite tek kad se potpuno sasuši. Limun i brašno će dubinski očistiti vaše pore i napraviti piling.

Ako imate normalnu kožu :

Ako ste jedna od sretnica koja ima normalnu kožu i ne muče vas prištići, crvenilo i proširene pore možete na lice staviti gotovo sve kombinacije.

Pomiješajte jogurt, lavandu, maslinovo ulje i čaj od kamilice. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

Uživajte u vašoj kuhinji - kozmetičkoj radionici i otkrijte sve tajne prirodne ljepote!

(TotalPortal)

Nema komentara:

Objavi komentar