17. 03. 2013.

Prirodni preparati za ljepotu


Visoko učinkovite maske i losioni za lice mogu se lako pripremiti, a vašu kožu će učiniti lijepom, mekom i sjajnom. Slijedi par načina kako da u kućnoj radinosti pripremite proizvode za njegu kože na ljekovitoj bazi običnih namirnica.


Tonik od krastavaca
Tonik pomaže kod problema masnog tena. Istisnite sok iz par krastavaca i dodajte čajnu žličicu soka od limete i ružine vodice. Nanesite na lice i ostavite da djeluje 15-ak minuta.
Losion za čišćenje lica
Za čišćenje lica i prošišćavanje pora na koži zamiješajte žličicu soka od limete, čajnu žličicu mlijeka i jednu soka iz krastavaca. Nanesite na lice i vrat i nakon 14 min isperite.
Maska od kupusa
Ostavite u vodi na neko vrijeme par listova kupusa te zatim u istoj otopite ¼ kvasca i žličicu meda. Dobro promiješajte i gustu smjesu nanesite na lice i vrat. Uklonite nakon 15-ak minuta pamučnom vaticom. Maska pomaže u prevenciji bora i koži daje mekoću i svjež izgled.
Tonik od naranče
Na par očišćenih, mljevenih badema dodajte dvije žličice mlijeka, jednu žličicu soka od mrkve i jednu soka iz iscijeđene naranče. Nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 30 min za glatku i meku kožu bez ožiljaka.
Losion od lubenice
Priprema ovog losiona ne može biti jednostavnija, a sok lubenice iznimno osvježava umornu kožu. Sve što vam treba je sok iz iscijeđene lubenice kojeg nanesite na lice i nakon 15 min isperite.
Tonik od jabuke
Izmiješajte žličicu soka od jabuke i ¼ žličice soka od limete, nanesite na lice i isperite nakon 20 min. Odlično djeluje za borbu protiv masne kože.

www.kozmetika-sminka.com

Nema komentara:

Objavi komentar