09. 03. 2013.

Savjeti za lijepa stopala


Ljetna njega stopala iznimno je važna. Svaka žena koja uistinu želi biti dotjerana ne bi sebi trebala dozvoliti da zanemari njegu stopala. Ukoliko je koža vaših stopala isušena i ispucala, to će baciti negativno svjetlo na vašu pojavu ma koliko sređeni vi bili. Stoga, nemojte misliti kako niko neće gledati u vaša stopala, jer ljeto je i nosite otvorenu obuću koja privlači znatiželjne poglede.Nije teško imati lijepa stopala jer ih možete njegovati i kod kuće. Važno je sami odredite rutinu njege koje ćete se i pridržavati. Osnovna njega uključuje kupku, piling i hidrataciju. Napravite kupku u koju ćete dodati kapi eteričnog ulja lavande, čajevca ili eukalliptusa koji imaju antibakterijski i protugljivični učinak. Noge uronite u kupku i ostavite ih 15-20 minuta. Kada koža stopala dovoljno omekša, vrijeme je za piling. Grubu kožu, pogotovo na petama, možete ukloniti rašpom za stopala koja ima grubu i nježniju stranu. Osim rašpom, odumrle stanice kože možete ukloniti i uz pomoć limuna. Potrebno je da limun razrežete i na polovicu pospete šaku soli, te limunom istrljate stopala. Ukoliko je koža stopala jako suha, pomiješajte sol i maslinovo ulje i tu smjesu koristite kao piling. Kada završite sa pilingom, noge saperite mlakom vodom i dobro posušite. Posebnu pažnju obratite na područje između prstiju na kojem vlaga i toplina pogoduju razvoju gljivica. Prije pedikure poželjno je da na stopala nanesete antiseptički sprej koji će ukloniti eventualne zaostale bakterije i spriječiti posljedice ukoliko se slučajno posiječete.

Da bi vaša stopala bila uistinu lijepa, ne smijete zaboraviti na nokte. Nokte isurpijajte posebno pazeći na rubove koji bi trebali biti blago zaobljeni na uglovima. Ukoliko je višak kožice prešao na nokte, koristite se drvenim štapićem kako biste pogurali kožicu. Kožicu režite samo u slučajevima kada je to zaista potrebno. Kako bi nokti bili spremni za lakiranje, površinu ispolirajte polir rašpicom.

Njegu završite nanošenjem hranjive hidratantne kreme, losiona ili ulja. Izbjegavajte kremu nanositi na nokte jer će masni nokti otežati lakiranje. Ako nokte umažete kremom, odmastiti ih možete alkoholom. Kada koža upije kremu, možete početi sa lakiranjem.

Radi što bolje hidratacije, stopala izmasirajte hranjivom kremom svake večeri prije spavanja. Kupku i piling radite jednom sedmično ili dvaput ukoliko imate iznimno suhu kožu. Svakodnevna hiratacija je obavezna.

Neira Delić
(Ljepota.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar