16. 03. 2013.

Savjeti za šminkanje

Kako bi izvukli najviše iz svoje šminke i kozmetike, upotrijebite naše savjete:
1. Kad kupujete ruž i sjenilo, uzmite sa sobom list bijelog papira. Nove boje ruževa možete testirati na papiru zajedno sa potezom sjenila. Tako možete provjeriti boje na dnevnom svjetlu vani, daleko od umjetnog svjetla dućana.


2. Mirisi: rađe upotrijebite dva lagana mirisa zajedno, nego jedan jaki miris koji će preplaviti ljude u vašoj blizini. Koristite li mirisno mlijeka za tijelo i zatim se namirišete sa parfemom istog mirisa rezultirati će dugotrajnim učinkom.

3. Upotrebljavajte normalnu kremu kako bi uklonili šminku na bazi ulja.

4. Učinite nokte užim tako da nanesete tamni lak za nokte po srednjem dijelu nokta, pazeći pritom da ga ne nanesete skroz do ruba nokta.

5. Kad isprobavate boju tekućeg pudera, a već ga imate na sebi, nanesite ga na vrat ili unutarnji dio podlaktice. Nijansa kože na tim mjestima više odgovara boji lica nego ona na gornjem dijelu šake, pa možete donijeti bolju odluku.

6. Da bi našli najbolje mjesto za nanošenje rumenila, široko se nasmijte, i zapamtite mjesto gdje vam obraz poprima okrugli oblik. Taj podignuti dio obraza je najbolje mjesto za nanošenje rumenila ako želite izgledati prirodno, jer ćete se zarumeniti upravo na tom dijelu lica.

7. Da bi vam korektor dugo držao, nanosite ga u malim količinama, ali u dva do tri sloja. Ova će vam tehnika garantirati trajnost.

8. Ako imate masnu kožu, izbjegavajte tonike koji sadrže alkohol jer mogu isušiti kožu i blokirati nečistoće ispod površine. Kako bi izbjegli presušivanje kože koristite tonik koji sadrži AHA (alpha hydroxy acid). Oni pomažu u izglađivanju teksture kože.

9. Svako toliko skupite svu šminku koju imate na raznim mjestima i napravite analizu. Budite nepopustljivi i izbacite sve proizvode starije od dvije godine, koji imaju ustajali miris, umrljani su ili pretekući, proizvodi kod kojih su se tekućine razdvojile, te izbacite sve što je prljavo ili se raspada (četke ili spužvice). Nakon ovakvog racionaliziranja možete nabaviti nove zalihe koje su vam potrebne, a svu šminku spremite u kutiju, u kojoj će ostati u odličnom stanju.

10. Ako imate masnu kožu, koristite vrlo malo hidratantne kreme ili ako je moguće, uopće je ne korisitite. Previše hidratantne kreme na masnoj koži može uzrokovati razmazivanje šminke.

11. Ako vam je linija usana problem, nanosite ruž okomito, umjesto vodoravno.

12. Kad uklanjate šminku, uzmite štapić za čišćenje uha koji ste prethodno umočili u nemasno mlijeko za čišćenje lica i povucite ga preko trepavica kako bi skinuli ostatke maskare.


Zadatak kvalitetno nanesenog make upa jest da naglasi ljepotu i istaknuti najbolje dijelove lica, a nikako da se pretvori u masku iza koje se skrivamo.


Oči, ogledala srca i karaktera, su ono što ljudi prvo ugledaju. Oči su fokusna točka vaše kreativnosti, zabave i elegancije. Zato, kad nanosite make up na oči, neophodno je kreirati ravnotežu i sklad da bi otkrili svoju stvarnu ljepotu.

Nanošenje make upa na oči može biti zastrašujući koncept ako niste opremljeni pravim znanjem i opremom. Jednom kad naučite osnove, otkrit ćete koliko je to zabavno. Sve što vam treba je odgovarajuća boja, četkice za sjenilo, olovka za oči, uvijač trepavica i maskara.

Dodavanje boje očima automatski privlači pažnju na njih. Zbog toga, kad nanosite sjenilo, odaberite boje koje odgovaraju vašem tenu i boji očiju. Koristite zjenicu oka kao vodič za pravilni odabir boja. Želite izgraditi polirani elegantni izgled.

Vodič kroz boje:
Plave oči
Za naglašavanje plavih očiju koristite sive, roze, svjetlo-ljubičaste, ljubičaste, narančaste, svjetlo-narančaste, zlatne nijanse i sve nijanse brončane. Kada birate nijansu plave koju želite uskladiti s očima, pratite pravilo suprotnosti. (Ako je oko tamne boje, uzmite svjetloplavu; ako je ledeno plavo, uzmite što tamniju nijansu; možda čak indigo.)

Zelene oči
Za naglašavanje zelenih očiju koristite nijanse lješnjaka, kraljevski ljubičaste, ljubičice, šljive, šumski zelene te smeđe. Ako je oko tamno zeleno, pokušajte s tamnijim sjenilom; ako je blijedo zeleno uzmite i blijedo zeleno sjenilo.

Smeđe-zelene oči
Za naglašavanje zelenila o ovim očima uzmite nijanse kraljevsko ljubičaste, roze, ljubičice, te šumski zelene. Za više smeđe boje uzmite nijansu lješnjaka.

Smeđe oči
Za naglašavanje smeđih očiju uzmite nijanse bakra, brončane, šampanjca, bež, šumski zelene, zlatne i svih metalik boja. Korištenje zelenih nijansi lijepo će odgovarati smeđim očima.

Smeđe-crne oči
Za naglašavanje zaista duboko smeđih očiju koristite svijetle nijanse s primjesom bisera za odbijanje svjetlosti. Pokušajte sa sjajno zelenom bojom.

Tajne nanošenja make upa
Kada nanosite make up na oči, sjetite se da je i mala količina dovoljna. Bolje je početi s nanošenjem lagane nijanse, pa pojačavati intenzitet ako je potrebno. Budući da make upom možete promijeniti oblik i izgled očiju, počnite sjenčanjem kosti na kojoj je obrva, prstom ili četkicom za sjenilo, za bolji oblik oka. Važno je pripaziti da ne nanesete sjenilo iznad te kosti; radije nanosite boje od trepavica prema kosti obrve.

Kako koristiti četkicu za nanošenje sjenila
Nanesite sjenilo koristeći četkicu srednje veličine. Četkica će vam dati više kontrole. Velika četkica za sjenilo pomoći će vam nanijeti sjenilo na cijelo oko u jednom potezu. Manja četkica oblikovati će definiranu liniju.

Zapamtite da za kremasta sjenila trebate sintetičku četkicu, a za praškasta sjenila prirodnu. Korištenje određenih četkica za određeni tip make upa pomoći će vam i olakšati čišćenje.

1. Počnite s nanošenjem sjenila na pokretni dio oka, potrudite se da je sjenilo nanešeno jednoliko i osjenčano pokretima prema gore. Zapamtite da treba sjenčati prema kosti obrve. Pomičite četkicu u kružnim pokretima, čime ćete jednoliko nanijeti boju. Sjenilo treba nanositi izvana prema unutrašnjem kutu i sjenčati ga.
2. Nanesite sjenilo na drugo oko. Pobrinite se da bude jednako nanešeno. Nejednaki izgled sjenila na očima poremetit će ravnotežu i sklad.
3. Nanesite olovku za oči uz rub trepavica. To kreira debljinu. Također možete lagano ocrtati donje trepavice za dramatičan i definiran izgled. Zapamtite da je kod olovke crna boja prikladnija za večer, a smeđa za dnevno vrijeme.
4. Za jače naglašavanje, nanesite biserno bijelu ili boju slonovače na unutrašnji kut oka i iznad kosti obrve za osvjetljavanje oka. Oprezno ih utrljajte da ne bi izgledale kao sjaj suze u kutu ili bijela oštra crta iznad obrve.
5. Završite nanošenje make upa na oči maskarom. Uvijte trepavice da ih udaljite od oka. Opet, kad nanosite make up na oči, bolje je početi tankim slojem maskare i na gornjim i na donjim trepavicama. Možete pojačati intenzitet nanošenjem još jednog sloja, ovisno o odabranom izgledu. Pogledajte prema gore dok nanosite maskaru na trepavice. Zapamtite: vaš cilj je naglasiti prirodnu ljepotu i stvoriti sklad. Mislite na ove faktore kada birate i nanosite make up na oči: osobnost, životna dob, boja kože, boja očiju, boja kose, odjeća, modni dodaci, prilika u kojoj se nosi make up.

relax forum

Nema komentara:

Objavi komentar