17. 03. 2013.

Savršena šminka za dan


Idealne boje za dan

Šminka preko dana treba da bude diskretnija, da istakne adute i prikrije nepravlnosti na licu Kako biste izgledali besprekorno neophodno je da pravite razliku između dnevnog i večernjeg mejkapa. Šminka preko dana treba da bude diskretnija, da istakne adute i prikrije nepravlnosti na licu, ali bez korišćenja intenzivnih nijansi.

Pre svega je važno da koristite boje koje odgovaraju vašem tenu, kosi, očima i stilu odevanja.

 * Podloga
Prvo nanesite hidratantnu kremu i sačekajte da se upije u kožu. Potom stavite tonirajuću kremu ili lagani tečni puder u tankom sloju. Samo na T zonu (čelo, nos, bradu) utapkajte malo svetlucavog pudera u prahu. Podočnjake prikrijte korektorom koji najviše odgovara vašoj koži.

* OčiBirajte senke u diskretnim tonovima - bela, bež, svetlo- braon, plava, zelena, ljubičasta, nežno roze... Na ceo kapak nanesite belu ili bež senku. Potom na pokretni deo kapka stavite na primer, plavu ili svetlo-braon senku. Oči uokvirite za nijansu tamnijom olovkom ili ajlajnerom od senke, a uz donje trepavice stavite svetlucavu belu olovku koja će celokupnom licu dati svežiji izgled. Nanesite crnu ili braon maskaru u dva sloja.

 * Rumenilo
Za dnevni mejkap je najbolje da koristite rumenilo u nežno ružičastoj ili boji breskve, koje će tenu dati najprirodniju boju. Nanesite ga na jagodice kružnim pokretima širokom četkom.

 * Usne
Najbolji su ruževi u boji mesa ili koralnim nijansama. Mada će za dnevnu šminku biti dovoljan i samo sjaj - pre nego što ga stavite možete da uokvirite usne bež ili svetlo-braon olovkom.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.