17. 03. 2013.

Savršena žena za deset minuta


Savršena šminka za deset minuta


Ne prihvatamo izgovor da se ne šminkate jer za to nemate vremena. Za šminkanje vam je dovoljno samo desetak minuta, u šta ćemo vas lako uveriti ovim jednostavnim uputstvom.
7:20 Tečni puder
 Na kožu u tankom sloju nanesite zaštitnu ili dnevnu kremu. Dobro je utapkajte prstima, a višak uklonite pritiskom papirne maramice na lice. Uz pomoć vlažnog sunđerčića nanesite i dobro razmažite tečni puder.

 7:21 Korektor
 Eventualne podočnjake, akne ili ožiljke prikrijte korektorom. Odaberite korektor koji je nijansu svetliji od tečnog pudera. Ako ga koristite za bubuljice, poželjno je da ima antiseptičko delovanje.

 7:23 Puder u prahu
 Učvrstićete podlogu za šminku i koži oduzeti sjaj. Puder u prahu nanesite velikom četkom na lice i pažljivo uklonite višak. Pazite na ivice pudera, ne sme se videti ni uz izrastak kose, ni na vilici.

 7:24 Senka
 Pažljivo osenčite kapke igrajući se različitim tonovima iste boje, ali i različitim bojama, u skladu sa bojama odeće. Raspored svetlijih i tamnijih tonova odredite prema obliku očiju.

 7:25 Kreon
 Tamnijom bojom senke, posebnim štapićem ili tušem naglasite liniju oka. Na spoljnom uglu neka crta bude deblja, a uz unutrašnji što tanja.

 7:27 Maskara
 Trepavice dva puta premažite maskarom: namažite ih, pa kratko ostavite da se osuši i potom ponovo namažite. Ne zaboravite ni donje trepavice.

 7:28 Ruž
 Olovkom iscrtajte ivicu usana, a usput im i korigujte oblik. Našminkajte usne ružom: želite li da budu sjajne i da deluju punije, na sredinu stavite sjaj.

 7:29 Rumenilo
 Na kraju nanesite rumenilo. Osenčite obraze, ako je nužno blago korigujte oblik lica. Četkicom dotaknite i slepoočnice, čelo sa obe strane i bradu.

 7:30 Spremni ste za pokret
 Odgovor sa citatom


smedia

Nema komentara:

Objavi komentar