17. 03. 2013.

Šta je mezoterapija?


Stigla je budućnost kojom nam prete godinama. Ta budućnost nam je donela i više celulita, kilograma, bora, kesica oko očiju i manje kose zbog čega pati pola planete. Sa ovim problemima stigao je i veliki broj rešenja, ali svaki od njih traži odricanja, upornost, rizik i vreme koga je sve manje. Da li ste u moru ovih rešenja čuli za mezoterapiju?


 Ukratko - mezoterapija je medicinski postupak u kome se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala i aminokiselina ubrizgavaju u srednji sloj kože (mezoderm). Pri tome se koriste mikroigle, bezbolno je i efekti su odmah vidljivi. Kokteli koji se ubrizgavaju pripremaju se posebno za svakog klijenta, a u zavisnosti od zdravstvenog stanja i, naravno, problema zbog kojeg se mezoterapija primenjuje.

Šta sve može mezoterapija?

 Može da vam ukloni masne naslage i celulit. Zove se lipoliza, ili popularno "neoperativna liposukcija".
 Uspešno uklanja strije, ožiljke, pege, akne, kapilare...
 Umanjuje bore, revitalizuje kožu, smanjuje podbradak, uklanja kesice i tamne kolutove ispod očiju.
 Smanjuje ćelavost.
 Koristi se i u reumatologiji, urologiji, stomatologiji, sportskoj medicini.

 Tretman mezoterapije u proseku traje od 20-40 minuta. Potrebno je 4 do 6, a za neke probleme i 10 tretmana kako bi se postigao željeni efekat. Nusefekti su minimalni i mogu se javiti u obliku manjih modrica ili blagog otoka koji nestaje već sutradan.

Važno je znati!

 Mezoterapiju ne izvode kozmetičari u kozmetičkim salonima, već lekari specijalizovani za ovakav vid lečenja. Broj tretmana je individualan, a najvažnije je da se rezultati mogu videti za veoma kratko vreme.
 Budućnost je, dakle, ipak tu.

serbian forum

Nema komentara:

Objavi komentar