17. 03. 2013.

Šta kozmetičke kuće kriju od nas?


Najčuvanije kozmetičke tajne

Kozmetičke kuće žive od prodaje, pa ljubomorno čuvaju informacije koje bi mogle da im ugroze poslovanje. Da bismo vam uštedeli pokoji dinar i sačuvali vas od razočaranja krajnjim rezultatima, predstavljamo vam pet najvećih tajni o kozmetičkim proizvodima.Šamponi nisu zdravi
 Pranje kose šamponom više šteti nego koristi vašoj kosi. Možda će vam se činiti čudnim, ali zaista nije potrebno (ni zdravo) prati kosu svakog dana. Većina šampona u sebi sadrži sumpor koji je prejak i spira prirodna ulja, što za sobom povlači korišćenje balzama. Balzami, opet, u sebi sadrže silikon i glicerin koji sprečava kožu temena da diše.
 Umjereno korišćenje šampona, jednom do dva puta nedeljno, je sasvim dovoljno za lepu i negovanu kosu. Proučite i sastav proizvoda za negu kose pa birajte one bez sumpora, glicerina i silikona. Zapamtite - važniji je način nanošenja od proizvoda koji nanosite. Zato posvetite pranju kose neko vreme, nežno masirajte teme i vlasi kako biste otklonili nakupljenu nečistoću.

UV zaštita je jedino sredstvo protiv starenja
 Ako želite da zadržite mladalački izgled svoje kože, svakodnevno nanosite kreme sa UV zaštitom i štitite je od sunca koliko god možete, umesto da trošite malo bogatstvo na kreme protiv bora sumnjivog uticaja. Da bi krema imala efekta, mora u sebi da sadrži sastojke i za UVA i za UVB zaštitu.
 Takođe, pre kupovine proizvoda, proverite da li sadrži titanijum-oksid, cink-oksid ili avobenzon. Iznenadili biste se koliko vodećih krema protiv UV zračenja ne sadrži u sebi ove ključne sastojke koji štite od UVA zraka, glavne krivce za rak i starenje kože.

Losioni za kožu ne moraju uvijek biti dobri
 Svi obožavamo losione za telo. Divan je osećaj meke i mirisne kože, zar ne? Međutim, treba imati na umu da je koža naš najveći organ i sve što nanesemo na nju upija se u naše telo. Tako ono što trenutno čini našu kožu baršunasto mekom i hidratizovanom zapravo ne mora biti tako korisno na duže staze. Neki su losioni pregusti da bi uopšte prodrli u kožu, pa se zadržavaju na površini začepljujući pore.
 Ono što vašoj koži može pomoći više od palete različitih losiona je prehrana bogata omega kiselinama poput ribe i oraha. Osim toga, radije se poslužite uljima: ulje za bebe ili prirodno poput šea butera, ulja kokosa ili kakaa biće korisnije vašoj koži od teških losiona.

"Prirodno" ne mora po pravilu biti i "zdravo"
 S obzirom na to da je kozmetička industrija slabo regulisana, ne postoji ni pravilna provera proizvoda koji se reklamiraju kao "prirodni". Nije sve što se nalazi u prirodi izuzetno zdravo i dobro za vas - setite se samo zmijskog otrova i otrovnih pečuraka.
 Neki prirodni sastojci u proizvodima mogu izazvati iritacije i alergije, najčešće ulje mente, lavande i limuna. To ne znači da su svi prirodni sastojci štetni - ima i prirodnih i hemijskih sastojaka koji su zdravi za kožu. Zato je izuzetno važno da pre kupovine proučite hemijski sastav svakog kozmetičkog proizvoda i ne slušate slepo savete, jer ono što je učinilo čudo za vašu prijateljicu vama može više štetiti nego koristiti.

Ne morate biti verni jednom brendu
 Nije potrebno da koristite sve proizvode za negu kože od istog proizvođača. Zbog različitosti i brojnosti sastojaka, jedan od proizvoda verovatno će vam štetiti, pa je zamisao da koristite kompletnu liniju besmislica. Besmislica je još veća ukoliko znate da je većina brendova u vlasništvu svega nekoliko velikih
smedia

Nema komentara:

Objavi komentar