16. 03. 2013.

Šta si dama ne smije dopustiti?

15 neoprostivih grešaka za jednu damu

Verujemo da u svakoj situaciji želite da ostavite utisak lepo sređene i negovane dame. Poslušajte savete šminkerke Jelene Maćić i ne dozvolite da vam se potkradaju banalne greške prilikom šminkanja, friziranja ili nege tela.


 CRVENA KOSA, CRNE OBRVE
Ako želite crvenu kosu, koja je najzahtevnija za održavanje, onda morate farbati i obrve u istu nijansu. Ukoliko to ne uradite, automatski dodajete sebi bar 10 godina, a ujedno delujete neuredno i zapušteno.
Pažnja: crvena kosa zahteva porcelanski ten i svetle oči.

TAMNO LICE, BELO TELO
Ako već želite da stavite tamniji puder, nemojte preskočiti vrat i dekolte. Veoma je ružno kad je lice tamno, a vrat beo.
Pažnja: glava i telo su celina, nikad ih ne posmatrajte odvojeno!

TRI NIJANSE SVETLIJI KOREKTOR
S preterano svetlim korektorom ne samo da nećete sakriti podočnjake već ćete ih istaći. Pri tom ćete izgledati neprirodno.
Pažnja: korektor treba da bude u boji vaše kože ili za nijansu tamniji.

PREDUGI NOKTI
Veoma dugački nokti odlika su lošeg stila, jer ma kako bili negovani, delovaće neukusno. Ako ih još namažete jakim lakom, delovaćete jeftino.
Pažnja: nedopustivi su do živca izgrickani nokti i nesređene zanoktice.

OGROMNA SILIKONSKA USTA
Sve je više devojaka s ogromnim silikonskim ustima. Zbog toga sve one izgledaju gotovo isto, a imperativ dobrog stila je individualnost. S tako neumereno napumpanim ustima ličićete na karikaturu, i to neuspelu.
Pažnja: kad imate takve usne, ničim ne možete da popravite utisak.

PRETANKE OBRVE
Ogoljena arkada i tanke obrve u obliku polumeseca čine da izgledate starije i izveštačeno. Ne smete sebi dozvoliti da ličite na glumicu japanskog teatra.
Pažnja: takođe, nemojte ih ni zapustiti.

BLAJHANA KOSA
Neprirodno bela i blanšom spržena kosa direktna su asocijacija na porno-industriju. Pri tom, što je kosa duža, to je utisak strašniji. Imperativ dobrog stila je zdrava, negovana kosa.
Pažnja: posebno je degutantna kombinacija takve kose i kvarcovanog tena.

 SPRŽENI U SOLARIJUMU
Od neumerene upotrebe solarijuma ten gubi sjaj i svežinu, te dobija neprirodnu maslinasto-sivu nijansu.
Pažnja: solarijumom spržena koža još gore izgleda sa šminkom.

IZRASTAK VEĆI OD SANTIMETRA
Ako ste već rešili da potpuno promenite boju kose, onda se morate farbati redovno. Upadljiv izrastak izgleda neuredno, a žena koja sebi dozvoli da ga ima ostavlja utisak nemarne i zapuštene osobe.
Pažnja: majka priroda retko greši, pa je i lepše i lakše farbati se u boju približnu vašoj prirodnoj.

PREVIŠE MASKARE
S preteranom količinom maskare definitivno ćete ličiti na bubašvabu. Sasvim je dovoljan jedan sloj, a za veče eventualno dva, pa da lepo istaknete oči. Na taj način izbegavate rizik da vam se na trepavicama pojave grumuljice.
Pažnja: gotovo sve savremene maskare su kvalitetne i imaju dobre četkice.

POJEDEN KARMIN
Ako koristite jak karmin, redovno ga popravljajte. „Pojeden“ karmin s usana i tamne ivice koje su ostale deluju izuzetno neugledno.
Pažnja: nije po bontonu popravljati ruž na javnom mestu, morate to raditi u toaletu.

ZADAH TELA
Ne smete sebi dozvoliti da se na javnom mestu osećate na znoj, ustajali duvanski dim ili na mirise iz kuhinje. Pre nego što izađete iz kuće, obavezno se istuširajte.
Pažnja: sapun, voda i dezodorans su zakon!

ZARASLE NAUSNICE
Nedepilirane nausnice, posebno ukoliko su malje tamne, apsolutno su nedopustive. Kad još preko njih stavite puder, obezbedili ste sebi počasno mesto u paklu stila.
Pažnja: tračice za depilaciju nisu skupe.

AKCENAT I NA OČIMA I NA USNAMA
Istovremeno naglašene oči i usta deluju neukusno. Eventualno možete da izvedete nešto tako za Novu godinu, i to ako ste inače ekstravagantni. Retke su žene koje umeju da nose tešku šminku.
Pažnja: na mladom licu jaka šminka izgleda komično.

 (Blic žena)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.