17. 03. 2013.

Trikovi za ljepotu i dobro raspoloženje


Trikovi za ljepši izgled i dobro raspoloženje
 11 korisnih savjeta za vaše probleme. Doskočite samoj sebi uz nekoliko trikova. Njegujte tijelo i duh te budite samopouzdani i zadovoljni.

1. Stop stresu

 Kad se u gradu nađete u prometnoj gužvi, ne stišćite zube, već rukama stišćite volan. Tako čete ojačati mišiće ruku, ali i očvrsnuti mišiće grudi. A dok telefonirate, možete vježbati rukama! Dovoljno je u ritmu stiskati i opuštati slušalicu, i to deset puta u deset sekundi.

2. Osjećate malaksalost?

 Namočite podlaktice i noge u hladnu vodu, mokrom spužvom ovlažite ramena. Obrišite se, čvrsto se masirajući ručnikom.

3. Hladna stopala

 Priuštite si mlaku kupku za stopala: voda, šaka veprine, šaka divljeg kestena. Dakle, biljke koje pospješuju cirkulaciju.


4. Oštećena koža ruku

 Mlaki parafin dat će neočekivane rezultate. Polijte ga po rukama, a potom ih zamotajte u kuhinjsku krpu, kako bi se zadržala toplina. Ostavite da stoji stoje dulje moguće. Skinite tek kada se parafin stvrdne, isperite mlakom vodom i dobro osušite.

5. Za umorne noge

 Idealna je kupka za noge od mente. Dovoljna je šaka listova na 2 litre vode. Neka prokuha 10 minuta, pa pokrijte posudu. Što učiniti ako vam se noge znoje? Načinite kupku od morskog bora (50 grama). A kada vas bole, od bijele vrbe (60 grama).

6. Lijepa kosa, zdravo vlasište

 Kad perete kosu, izmasirajte vlasište! Jagodicama prstiju najprije radite lagane kružne pokrete, a potom sve čvršće i čvršće. Tako ćete poboljšati prokrvljenost, što je preduvjet za normalno funkcioniranje korijena kose, odnosno njen zdrav izgled.

7. Hladna voda za čvrstoću

 Umjesto hladnog tuša, svako jutro, čim se probudite, nježno prijeđite po poprsju spužvom natopljenom u hladnu vodu. Tako čete "očvrsnuti" dekolte.

8. Za opuštanje

 Što može biti bolje od tople kupke, u koju ste stavili 3 šake krupne morske soli, 3 žlice octa i žlicu sode bikarbone? Ovo je nepogrešiv recept za apsorpciju mliječne kiseline.


9. Omekšajte kožu

 Kako bi vaša koža bila glatka i baršunasta, u mlaku vodu dodajte šaku rižinog škroba, pa se ugodno izvalite otprilike desetak minuta. Osim što će vas opustiti, učinit će vašu kožu mekšom.

10. Napunite se energijom

 Nakon napornog dana, očekuju vas poslovna večera ili izlazak? Pripremite toplu kupku i u vodu stavite šaku listića ružmarina (zavežite ih u gazu).

11. Protiv strija i ožiljaka

 Ulje kantariona odlična je masna podloga mješavinama za masažu. Efikasno ublažava nastale strije i manje ožiljke na koži.

serbian forum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.