17. 03. 2013.

Zablude o ljepoti


Lepota je predmet čudnih špekulacija i verovanja kao i bilo koja druga grana industrije.

U pokušaju da izgledamo što je bolje moguće, svesno ili nesavesno prihvatamo bilo šta što nam može pomoći da imamo lepšu kožu, manje bora, bujniju kosu ili se otarasimo malja - a ono što je za divljenje je kako neki od najglupljih mitova i dalje egzistiraju.


2,5 litre vode za zdravu kožu
Toliko vode će vas jedino češće odvesti u pravcu toaleta. Trudite se da popijete veliku čašu vode pre svakog jela, pijte kada ste žedni prekodana, a koža će vam biti sasvim pristojno hidrirana.

 Celulit otkriva lošu ishranu
Pa kako onda može da utiče i na novođenčad, anoreksične i ljude koji nikada nisu pomirisali kafu ili alkohol? Naslage koje mi zovemo celulit je zapravo vezivno tkivo koje privlači džepove masti ispod kože, a obično je nasledna osobina.

 Loša frizura - loše zdravlje
Bilo čija kosa će izgledati sjajno ukoliko je zaista negujete adekvatnim preparatima i redovno je šišate.

 Suva koža izaziva bore
Bore izazivaju dve stvari: starenje i sunce. Starenje ne možemo da sprečimo, ali da biste umanjili šansu da ih primetite kad im vreme nije, koristite kreme za sunce preko cele godine.

 Puter od kokosa umanjuje strije
U konsultaciji sa nekoliko trudnica ispostavilo se da je i ovo samo jedan od mitova. Strije će se pojaviti ukolikos te genetski predodređeni da ih dobijete a puter od kokosa neće stvoriti ni najmanju razliku. Doduše, neke su buduće majke rekle da im je prijalo da nanose kreme sa ovim sastojkom jer su im hidrirale kožu pa nije bila neprijatno suva, ali nisu primetile nikakvu promenu kod samih strija.

ekstravaganca

Nema komentara:

Objavi komentar