10. 03. 2013.

Zablude o njezi kože


Mit: Moja koža će starjeti kao i majčina
Vaša koža može, ali i ne mora starjeti baš kao koža vaše majke. Postoje mnogi faktori koji su uključeni u vaš cjelokupni izgled. Da, genetika i od majke i oca igra ulogu, ali stil života i vaše zdravlje također utječu na to kako ćete starjeti.


Mit: Ako dobijem boju u solariju, neću izgorjeti na suncu
Svaka boja kože tamnija od vaše prirodne boje pokazuje da je vaša koža oštećena. Sunčanje u solariju prije izlaganja suncu ne štiti kožu ni na koji način. To može dati iluziju zaštite jer opekline od sunca mogu biti manje, ali do oštećenja je već došlo.

Mit: Akne uzrokuje ono što jedem
Za većinu, akne su genetske. Iako neke namirnice mogu utjecati na akne, neće uzrokovati njihovu pojavu.

Mit: Posve prirodni proizvodi za njegu kože su najbolji
Prirodni proizvodi mogu biti "in" i dobro zvučati, ali činjenica je da ti proizvodi gotovo nikada neće ispuniti svoja obećanja. Potražite kvalitetne proizvode sa sastojcima koji vam istinski trebaju iz specifičnih razloga.

Mit: SPF će mi reći koliko zaštite dobivam od sunca
Istina, SPF je samo dio jednadžbe. Štetne UV-zrake su podijeljene na dva dijela: UVA i UVB. Odaberite SPF širokog spektra s UVA/UVB zaštitom i provjerite da li krema za sunčanje sadrži antioksidanse za maksimalnu zaštitu.

Mit: Zbog brijanja dlačice rastu gušće i deblje
Brijanje ne utječe na rast kose ili dlačica. Ono što vidite kada se brijete je zapravo optička varka uzrokovana tupim rastom dlačica zbog čega se čine deblje, a zapravo su iste kao i inače.

Mit: Sve što trebate napraviti za prekrasnu kožu je piti 8 čaša vode dnevno
Dok je voda super za sveukupno zdravlje, to je mali dio slike kada je u pitanju kvaliteta vaše kože. Zaštitite kožu kremom za sunčanje i odgovarajućim proizvodima kako bi izgledala najbolje.

Mit: Spavanje sa šminkom nije tako strašno
Svi kozmetički proizvodi koji daju boju i iluziju na površini kože ostavljaju otrovni sloj koji može uzrokovati iritaciju, upalu, dehidraciju i začepiti pore. Bez obzira koliko ste umorni noću, odvojite vrijeme za čišćenje lica.

Mit: Što više proizvoda koristim, moja koža će izgledati bolje
Jednostavno je uvijek bolje. Samo zato što njegujete kožu s 15 različitih proizvoda za ujutro i navečer ne znači da je to i najbolje. Najbolja njega je ona prilagođena vašem tipu kože i stanju. Nemojte se dati nagovoriti na kupnju najnovijih i najskupljih proizvoda. Umjesto toga, potražite učinkovito sredstvo za čišćenje kože, kremu za sunčanje i hidratantnu kremu.

Mit: Liječnik opće prakse može pregledati kožu
Dermatolozi su stručnjaci za kožu, kosu i nokte. Kada su suočeni s bilo kakvim stanjem kože, posjetite dermatologa. Koža je naša prva linija obrane protiv svijeta. Ona nas štiti i mi joj dugujemo da ju održimo zdravu

relax.forum

Nema komentara:

Objavi komentar