27. 04. 2013.

Glina u službi ljepote


Maska od gline koja isušuje bubuljice davna je prošlost. Danas je tzv. božanski puder, bogat mineralima i oligoelementima, sastojak koji se sve više koristi u kozmetici.

Ne samo kao nega za lice, generalno glina daje kiseonik tkivima, dobra je u borbi protiv celulita, izbeljuje zube, tonifikuje umorne noge i regeneriše koren kose.Bitna je nijansa
 Važno je izabrati vrstu gline namenjenu vašim potrebama, savetuju stručnjaci. Iako su u osnovi slične, ipak nijense (siva, bela, crvena i zelena) imaju specifična svojstva i često različit efekat.
 Za masu kožu, umivajte lice losionom od gline. Masirajte kožu hladnom mineralnom vodom u kojoj ste rastopili kašičicu bele gline. Osušite i skinite, ali bez sapuna. Sa druge strane, ne upotrebljavajte zelenu glinu za kožu koja je isušena.

Crvena za prosvetljenje
 Crvena glina je najbogatija feroksidom. Efikasna je za pojačavanje boje kože, posebno one koja deluje malo ugašeno, naročito kod pušača, a potom i za otklanjanje i ublažavanje crvenila.
 Kod kuće je možete koristiti za smirivanje upale desni. Potopite četkicu u prah gline, četkajte nežno desni i isperite usta.

Bela za okrepljenje
 Takozvani mineral kalinit, glatka je kao puder i najviše se koristi u kozmetici za ulepšavanje: daje mat tonove blistavoj koži i skuplja pore. Iznad svega, osvežava telo i kožu glave.
 Da bi vam epiderm bio gladak kao svila, poboljšajte mikrocirkulaciju i okrepite potkožno tkivo. Izmešajte 10 kašičića gline sa 50g morske soli i malo vode i rukavicom za telo pređite preko celog tela.
 Zimi smo uvek u obući, usled čega pete postaju hrapavije. Masna kosa je takođe bez sjaja. Uz pomoć bele gline, svi ovi nedostaci mogu se otkloniti.

Zelena - za upijanje suvišne masnoće
 Zelena glina je odlična za otklanjanje saboreje i sa kože i sa temena glave. Posle tretmana koža je meka i vazdušasta.
 Upotrebite zelenu glinu, fino mlevenu, umesto talka. Reguliše telesno znojenje, a ujedno omekšava kožu i korisna je za otklanjanje crvenila kod beba zbog nošenja pelena.

Siva - za čišćenje
 Najviše se koristi za čišćenje mešovite kože, kao i za osveženje i kure mršavljenja. Pre nego što istisnete novoizašlu bubuljicu, preko nje pređite parčetom vate koju ste natopili glinom, limunom i maslinovim uljem. Odmah će se osušiti.
 Oni koji se bave sportom dobro znaju da u rancu često ostane neprijatan miris. Da biste rešili taj problem, u ranac stavite paketić mirišljave gline!

Život uživo

Nema komentara:

Objavi komentar