02. 04. 2013.

Greške kod depilacije


Pretpostavljamo da se brijete otkako ste za to dobili valjani razlog, no uprkos velikim godinama iskustva vjerovatno radite neke od najvećih grešaka kada je u pitanju uklanjanje dlačica s tijela, a da toga niste ni svjesni.1. Ne radite piling
Piling kože najbolje je oružje u borbi protiv uraslih dlačica, bez obzira na metodu uklanjanja dlačica. Ako vas muči zaista iritantan problem uraslih dlačica, stvar riješite blagim pilingom. Kako biste spriječili urastanje dlačica nakon tuširanja, svakodnevno koristite losion za kožu koji sadrži alfa-hidroksilnu kiselinu koja će 'opustiti' mrtvu kožu kako vaše dlačice ne bi ostale 'zarobljene' ispod kože. Ako se u vašem slučaju urasle dlačice pojavljuju i nakon uklanjanja dlačica voskom, spomenuti losion nanesite na ciljane dijelove dva dana prije i tri dana nakon što posjetite kozmetičarku.

2. Zatežete lice kod čupanja obrva
Zatezanjem lica prilikom čupanja obrva narušavate njihov prirodan oblik i onemogužavate simetriju koju pokušavate dobiti. Zato se potrudite opustiti lice što je više moguće dok čupkate obrve, a ako ste zabrinuti zbog moguće boli, ciljano mjesto 'umrtvite' kockom leda.

3. Brijete se rano ujutro
Brijanje na samom kraju jutarnjeg tuširanja štedi vrijeme, ali ne ostavlja glatku kožu. Naime, dok spavate vaše noge lagano nabubre, što 'skriva' određen dio dlaka. Stoga brijanje obavljajte naveče kako biste dobili bolje rezultate.

4. Depilirate se prilikom vruće kupke
Prilikom dužeg boravka u toploj vodi noge takođe nateknu, pa svakako izbjegavajte brijanje nogu dok se opuštate u kadi punoj vruće vode. Ako baš morate obrijati noge, učinite to čim uđete u kupaonicu, jer čekajući duže od deset minuta u toploj kupki, noge će vam nakon brijanja biti više hrapavije nego glatke.

5. Uklanjate dlačica tupom britvicom
'Mnogi ljudi svoje britvice razvlače po kupaonicama danima, nedjeljama, pa čak i mjesecima. Kako biste brijanjem postigli poželjne rezultate potrebna vam je nova britvica. Jednom se njome obrijte i bacite je u smeće', preporučuje dermatologinja Kathy Fields. Ne samo da će vam noge nakon brijanja biti glatke, neprestanim korišćenjem novih britvica možete izbjeći nastajanje crvenih tačkica koje se javljaju nakon brijanja.

6. Ne koristite gel za brijanje
Ne samo da će vam gel za brijanje pomoći u prevenciji iritacije kože uzrokovane britvicom, već će pomoći u uklanjanu dodatnih pola milimetra dlačica koje brijete. Gel nanesite što bliže korijenu dlačice kako bi ona stajala što uspravnije, a britvica će zbog ovoga temeljitije obaviti svoj dio posla.

7. Ostavljate kožu ranjivom
Akutan i retinol funkcionišu tek ako ih vjerno unosite u svoje tijelo, no ima jedan važan razlog za zaustavljanje vaše navike - odlazak na depilaciju voskom. Cindy Barshop, vlasnica jednog kozmetičkog salona, savjetuje da prestanete konzumirati akutan nedjelju dana prije dolaska na tretman, a isto vrijedi i za retinol. Ti lijekovi čine kožu krhkom, pa se može dogoditi da se uz čupanje dlaka voskom odstrani i dio kože.

8. Prečesto radite depilaciju voskom
Iako žene podivljaju na 'bockave' noge, pokušajte se oduprijeti potrebi da odmah zgrabite britvicu i spasite se muka. Kozmetičari savjetuju da bi vremenski period između tretmana depilacije voskom trebao biti najmanje četiri nedjelje kako bi dlačice narasle dovoljno da ih se može 'zgrabiti' i da se koža oporavi.

9. Radite nepravilnu depilaciju voskom kod kuće
Kada odete na depilaciju voskom u kozmetički salon, cijeli se proces čini dovoljno jednostavnim pa pomislite da biste i same to mogli obaviti kod kuće. Ako se ipak odlučite na obavljanje tretmana kod kuće, ima jedan ključan element kojeg biste trebali zapamtiti: najvažnije je da se vrpca s voskom uvijek povuče u suprotnom smjeru od rasta dlaka, jer biste u protivnom mogli ostati s ozbiljnim modricama.

10. Depilirate se u pogrešno vrijeme
S obzirom na to da je uklanjanje voskom bolan postupak, važno je izbjegavati takav tretman neposredno prije, tokom ili poslije mjesečnice. 'Hormonalne promjene, pojačan protok krvi, viši pritisak, promjene raspoloženja i povećana osjetljivost samo su neki od razloga zašto nije dobra ideja kozmetičarku posjećivati u doba menstruacije, a najbolje bi bilo da se za depilaciju odlučite sredinom menstrualnog ciklusa, u vrijeme ovulacije.

Saznajte više: Deset najvećih grešaka kod uklanjanja dlačica http://slobodni.net/t115080/#ixzz2PKv9e6J0

Nema komentara:

Objavi komentar