27. 04. 2013.

Hrana za lijepu kožu

Avokado, losos i jaja, samo su neke od namirnica pomoću kojih, ako ih redovno jedete, možete imati savršen ten. Pročitajte šta još možete staviti na svoj tanjir  kako bi izgledali odlično.
Hrana je i otrov i lijek, zato vodite računa o ishrani!AVOKADO
 Ovo topsko voće je idealan izvor biotina. Koristan je za suvu kožu, jake nokte i sjajnu kosu. Jedite ga povremeno, a možete ga i staviti u kriškama na isušenu kožu lica.


ZELENI ČAJ
 Ovaj čaj je „magacin” polifenola. Pijte ga što češće, jer je jedna od najboljih namirnica za zdravu kožu, a koristan je i za izbacivanje tečnosti. Idelano bi bilo da popijete dnevno barem četiri šolje ovog čaja.

PARADAJZ Studija nemačkih naučnika je otkrila da likopen koga ima u velikim količinama u paradajizu blagotvorno deluje na opekotine od sunca. Napravite pastu sa maslinovim uljem i koristite je svakodnevno deset nedelja. Hranljive materije ovog povrća usporavaju štetu od slobodnih radikala koje unosimo.

LOSOS
 Naučnici su otkrili da ova vrsta ribe usporava starenje. Losos sadrži astakanthin, karotenoida koji poboljšava elastičnost kože pa ćete imati manje neprijatnih linija na licu.

JAJA
 Jaja su izvor neophodnih proteina. Sadrže i biotin koji štiti suvu kožu.

NAR
 Ovo voće je bogato antioksidansima. Za kožu deluje blagotvorno jer obezbeđuje kolagen. Pomaže i u zarastanju rana kada ga nanesete lokalno.

  ORASI
 Ako jedete orahe, koji su bogati omega 3 masnim kiselinama, imaćete zdravu kosu. Korisni su i za održavanje tena mlađim.

PASULJ
 Pomaže u obnovi ćelija koje su oštećene slobodnim radikalima. Za vreme varenja, protein razbija u amino kiseline, a aminokiseline pomažu da se brzo regenerišu ćelije kože i kolagena.

Nema komentara:

Objavi komentar