07. 04. 2013.

Kada početi koristiti kreme protiv starenja?

Poseta kozmetičaru je obaveza svake savremene žene koja drži do dobrog izgleda. Nadjite dobrog kozmetičara i posećujte ga. Preporučiujemo : dva puta godišnje za higijenski tretman, jednom mesečno za hranljivi ili parafinski tretman, jednom nedeljno za piling i hranljivu masku. Ako ste srednjih godina piling radite dva puta mesečno, ako ste stariji jednom mesečno, a ako ste mladi jednom nedeljno. Pilingom se odstranjuju mrtve ćelije sa površine kože, koža diše, regeneriše se i lakše apsorbuje hranljive sastojke iz preparata sa kojim je negujete.Higijenski tretman je celovit tretman kože uključuje čišćenje i masažu lica, piling, parenje kože vapozonom ili vapozon maskom, mehaničko čišćenje ( istiskivanje bubuljica, mitisera i potkožnih bubuljica), dezinfekcija elektrodama i na kraju maska za zatvaranje pora. Za svoj novac ne prihvatajte ništa manje. Para iz vapozona treba da deluje na vašu kožu najmanje 20 min. da bi se pore otvorile u suprotnom će mehaničko čišćenje biti jako bolno i površno. Ovaj tretman traje dva sata, posle tretmana lice ce vam 24 sata imati reakciju u vidu crvenila ili nadutosti, a nije redak slučaj da se posle par dana koža peruta. Zato je najbolje ovaj tretman raditi pred vikend ili bilo kog drugog dana kada znate da cete sutra provesti kod kuce. U kozmetičkim salonima postoji još niz preparata, tretmana i aparata koje vam vas kozmetičar može preporučiti, iskristite ih i izledajte lepo i negovano.


Bilo da vam je 20, 30, 40 ili više, nikad nije prekasno, a ni prerano da počnete poduzimati korake kojima ćete se potruditi da svoju kožu zadržite u dobrom stanju.

Tretman u 20-im

U vašim dvadesetim, možda biste trebali početi koristiti ove preparate prvenstveno radi prevencije starenja kože. Dva su proizvoda koja su vam na raspolaganju kao idealna opcija – kreme sa zaštitnim faktorom 15 i više, te nezaobilazne hidratantne kreme.

Tretman u 30-im
 Sada je već vrijeme da vam briga za kožu postane rutina. Pored kreme sa zaštitnim faktorom i hidratantne kreme, vašoj svakodnevnoj njezi dodajte i losion protiv starenja, te za učvršćivanje kože.

Tretman nakon 40
 Konačno, nakon što napunimo 40, vrlo je bitno da se njezi kože doda i krema protiv bora, i to ona specijalizirana za konkretna problematična područja, kao što su bore oko očiju ili na čelu.
Dakle, nikad nije prerano da počnete sa korištenjem proizvoda protiv starenja kože, kako biste svoju kožu zadržali što ljepšom i svježijom.

svezazene i ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.