07. 04. 2013.

Kako izgledati mlađe?


Napravite male izmjene u svojoj rutini, isprobajte nekoliko novih trikova i recite zdravo ljepšoj i mlađoj verziji sebe. I prije svega - budite puni samopouzdanja.

Što su starije, žene se češće služe modnim i kozmetičkim trikovima koji ih naizgled čine nekoliko godina mlađim. Evo osam trikova koji će vas učiniti mlađim uz samo nekoliko magičnih pokreta karminom, sjajom ili maskarom.1. Dužina kose između brade i ramena
 Kosa srednje dužine, odnosno do ramena, pristaje apsolutno svima. Bilo da ste visoki ili niski, bez obzira da li imate usko ili široko lice, kovrdžavu ili ravnu kosu, uvek ćete dobro izgledati sa kosom ošišanom do ramena. Utisak možete da pojačate ako je začešljate sa strane, što će vam provereno "skinuti" nekoliko godina.

2. Izaberite pravu nijansu ruža
 Još jedan trik u postizanju mlađeg izgleda je da u širokom luku izbegavate smeđi ruž za usne. Klonite se i matirajućih ruževa jer oni "ubijaju" prirodnu liniju usana i nameću novu, neprirodniju. Isprobajte kremastije ruževe ili sjajeve koji će usne učiniti mladolikima i punijima.

3. Koristite kremasta rumenila i senke
 Starija koža najčešće znači i suva koža, pa je korišćenje kremastih rumenila i sjajeva najbolja odluka. Pudrasta rumenila i senke se uvlače u pore i bore, dok kremasti proizvodi čine kožu naizgled mlađom.

 4. Naglasite oči
 Tankom linijom crne olovke ili ajlajnera oivičite celu gornju i spoljnju polovinu donjeg kapka, a crtu ublažite sunđerastim aplikatorom. Uvijene trepavice čine vaše oči uočljivima. Trepavice se mogu uviti i posle nanošenja maskare, samo se prethodno uverite da se maskara osušila.

 5. Tanke obrve su aut
 Kada napunite tridesetu, pazite da obrve ne stanjite previše, jer su potrebni meseci kako bi ponovno izrasle. Važno je da odredite kakav vam oblik obrva najviše odgovara i, naravno, koja debljina. Osim toga, pazite da obrve ne budu ni previše razmaknute ni previše približene, nego da prate liniju nosa.


6. Isprobajte izbeljivanje zuba
 S vremena na vreme zubi požute zbog kafe, čaja ili crvenog vina, a cigarete da i ne spominjemo. Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji će vam pomoći da zubima vratite belinu. Morate da pazite da ne oštetite zubnu caklinu, a ono što morate da upamtite je da rezultati ne dolaze preko noći. Budite strpljivi i disciplinovani i vaš trud će biti nagrađen.

 7. Ispravite se
 Setite se svih seksi žena koje poznajete. One stoje uspravno i odišu samopouzdanjem. Ne samo da će vas ovo učiniti barem pet kila mršavijima, nego će vas učiniti i pet godina mlađim. Vedrina i zadovoljstvo će vas prolepšati, a čuvaju i mladenački izgled.

 8. Naspavajte se
 Spavanje vraća energiju, podmlađuje, održava lepotu i vitalnost, jača fizičku i mentalnu snagu, zato ozbiljno shvatite važnost zdravog spavanja jer dobar san zlata vredi. Stručnjaci tvrde da je za kvalitetan odmor potrebno osam sati sna, a bez njega će vaša koža izgledati staro, suvo i ispijeno. "Beauty sleep" je faza koja se odvija noću. Kada se mišići i probavni sistem odmaraju, krv brže sprovodi hranjive tvari do ćelija kože lica, smanjuje se hormon stresa, što dovodi do prirodnog sjaja i svežine kože.

ljepota i zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar