07. 04. 2013.

Kako njegovati farbanu plavu kosu?


Farbana plava kosa zahteva posebnu negu da bi bila zdrava i sjajna, ali i pored brojnih preparata na našem tržištu namenjenih isključivo nezi farbane kose, kod većine žena ona deluje suvo i beživotno. Razlozi su brojni, a mi vam nudimo par korisnih saveta čijom primenom i farbana plava kosa može biti uredna, svilenkasta i jaka baš kao prirodna.RAZMRSITE VLASI
 Kosa isušena farbanjem teško se raščešljava i veoma je bitno da se pažljivo češlja jer su krajevi skloni kidanju. Nanesite na vlažnu kosu posle pranja hranljivu masku za farbanu kosu, koja će je omekšati, prstima prođite kroz kosu da je razmrsite, pa laganim pokretima češljajte prvo krajeve, a zatim celu kosu.

ŠIŠAJTE SE ŠTO ČEŠĆE
 Ako se često farbate, verovatno imate suvu kosu s rascvetalim krajevima. Još je gore ako se takva kosa često fenira, ako živite u velikom gradu gde je vazduh zagađen itd. Zato morate redovno da se šišate, dovoljno je odstraniti centimetar-dva jednom mesečno. Zapamtite da je uvek lepša kraća i zdrava kosa nego duga i oštećena.

PRELIV KAO PRVA POMOĆ
 Svakim novim farbanjem kosa gubi na kvalitetu. Osvežite je povremeno prelivom od farbe i troprocentnog hidrogena, ili kolor šamponom koji ne oštećuje kosu. Tako ćete odložiti farbanje, a vaša kosa će vremenom postajati sve zdravija.

SUŠITE KOSU PRIRODNIM PUTEM
 Farbana kosa je mrtva kosa, vlasi nemaju dovoljnu prirodnu zaštitu i ona je veoma podložna svim štetnim uticajima. Zato je važno da kosu što češće sušite prirodnim putem. Feniranje, prese za kosu, "figaro", sve te tehnike dodatno isušuju vlasi.

 Žena

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.