06. 04. 2013.

Kako sačuvati mladost?


Ako znate šta su osnovni elementi koji mogu obnoviti vaš ten i sprečiti bore, možete uštedeti vreme, novac i najviše od svega svoje živce. Saznaj više o sastojcima koje se mogu naći u anti-age proizvodima.

Zeleni čaj
Dobro poznat kao sastojak koji ima umirujući i ozdravljajući efekt, zeleni čaj igra važnu ulogu u anti-age procesu. Znanstvena istraživanja pokazala su da zeleni čaj ima obnavljajući efekt. Korištenjem proizvodi koji je bogat zelenim čajem, kao i dnevni unos ovog pića može jamčiti postupno smanjiti pojavu ranih bora. Sastojci zelenog čaja zbog koje se poveća elastičnost i očuvanje mladost vašoj koži: Vitamin C
 Ovaj sastojak povećava proizvodnju kolagena, koji je od vitalnog značaja da bi se izbjegle bore i stanjivanje kože. U našem ga organizmu ima podosta, ali ako želimo pojačati njegu našu kože možemo dodati neke proizvode bogate hranjivim tvarima za svakidašnju njegu kože. Vitamin C djeluje kao antioksidant i pruža zaštitu od štetnih čimbenika.

 Koenzim Q 10
 Smatra se jednim od najjačih sastojaka protiv starenja. Ima puno funkcija, među tim: koenzim Q 10 štiti naš ten od prirodnih i umjetnih šteta. Ima sposobnost da pojača količinu kisika u tkivima i visoki antioksidant efekt. Pogledajte etikete pronaći ćete proizvode bogate ovim popularnim sastojcima koji se koriste u modernim vremenima u kozmetičkoj znanosti.

 Vitamin A (Retinol)
 Ovaj vitamin se često koristi u proizvodnji anti-age proizvoda zbog svoje sposobnosti da poveća proizvodnju kolagena u vlaknima. Osim toga on također ima i eliminirajući efekt, uklanjanju mrtve stanice kože i otrove iz tijela. Smanjuju nastanak bora i strija. Retinol se mogu naći u većini proizvoda protiv bubuljica, pogledajte proizvode koje sadrže ove sastojke u vašoj lokalnoj trgovini.


Gotovo da nema žene koja ne bi voljela da izgleda mlađe, a većina kozmetičkih preparata koja to bar donekle omogućava je preskupa.

1. Bronzer
 Kako biste osvježili lice i dali mu mladalačku svježinu i sjaj, upotrebite prozračni bronzer. Stavite ga na obraze, bradu i sa svake strane čela. Pazite samo da ne upotrijebite pretamnu nijansu, jer bi u tom slučaju rezultat mogao da bude upravo suprotan od željenog.

 2. Naglasite obrve
 Uredite svoje obrve, ali pazite da ne budu ni preširoke ni pretanke. Nađite im savršenu mjeru i redovno ih održavajte. Upotrebite hajlajter i dodatno ih naglasite kako biste umjesto na podočnjake i bore oko očiju pažnju usmjerili na gornji dio očiju.

 3. Ruž za usne
 Što ste stariji, trebalo bi da izbjegavate tamne nijanse ruževa za usne, jer će vam nepotrebno dodati godine. Tamne tonove zamijenite življim nijansama crvene ili nježnim ružičastim nijansama. Svijetlije nijanse učiniće da vaše lice izgleda svježije, a time i mlađe.

 4. Šiške
 Guste šiške sakriće bore na čelu i ukloniće umor s vašeg lica. Ipak, prije nego što odlučite da skratite šiške, posavjetujte se sa svojim frizerom. On će lakše odrediti oblik šiški koji vam najbolje pristaje uz crte lica i postojeću frizuru.

 5. Pramenovi
 Boja kose može da učini čuda. Prava nijansa može da sakrije nekoliko godina, a s druge strane, loše odabrana boja može da ih doda. Ako želite da izgledate mlađe, birajte što prirodnije boje za kosu, po mogućnosti svjetlije nijanse. Dodatnu svježinu daće vam i diskretni pramenovi nekoliko nijansi svijetliji od osnovne boje.

 6. Zubi
 Ništa toliko ne "ukida" godine kao zdravi bijeli zubi. Treba li uopšte naglasiti da je potrebno da održavate svakodnevnu dentalnu higijenu. Ukoliko su vaši zubi s godinama poprimili neugodnu žutu boju, razmislite o izbeljivanju zuba, bilo u kućnim uslovima ili kod stomatologa. Bijeli zdravi zubi u trenu skidaju barem deset godina.

 7. Osmjeh
 Ne postoji ništa što bi ženu pomladilo više od njenog iskrenog osmjeha. Zato, naoružajte se osmijehom i tražite u svemu razlog za smijeh i dobro raspoloženje.

ljepota ba

ženski kutak

Nema komentara:

Objavi komentar