07. 04. 2013.

Kako sakriti umor na licu?


Trikovi za skrivanje umora na licu

Duboki i tamni podočnjaci, natečene oči i žućkasto-sivi ten jasni su znakovi umora. Ako je ovakav izgled vaša svakodnevica, pre svega bi trebalo dobro da se naspavate. Ako ne stignete, isprobajte ove trikove.Možete li da "odglumite" blistav i svež izgled? Evo nekoliko saveta kako "probuditi" lice i vratiti mu sjaj:


1. Oživite umornu kožu
 Najjednostavniji način osvežavanja kože ne zahteva puno vremena niti novca. Jednostavno se umijte hladnom vodom.


 Niža temperatura steže krvne žile, a koži daje gladak, toniran izgled. Takođe u torbi možete uvek nositi termalnu vodu za osvežavanje lica u spreju ili raspršivaču.

 2. Nahranite lice
 Na lice nanesite bogatu hidratantnu kremu kako biste sprečili gubitak tečnosti i sušenje kože. Uz dobar odabir kreme rešićete problem suvog i iritiranog lica, a bore će biti manje vidljive.

 3. Ujednačite ten
 Ako vaša koža izgleda beživotno, namočite komad tkanine u kombinaciju mleka i kockice leda.

 Nakon toga krpu nanesite na lice i ostavite pet minuta. Kombinacija pH vrednosti mleka i hladnoće vašem licu će vratiti sjaj.


 Kako smanjiti mrlje na licu? Neki stručnjaci kažu kako cuclanje kockice leda pomaže – vrh usta, naime, sadrži nerve povezane sa krvnim žilama lica. Kada te živce dotaknete ledom, šaljete im poruku da se skupe.

 4. Smanjite natečenost kapaka
 Protiv natečenih kapaka koristite proizvode koji sadrže kombinaciju peptida, jer ne iritiraju kožu, i kofeina, koji deluje kao diuretik. Proizvod možete pre nanošenja staviti u frižider, jer hladnoća takođe smanjuje natečenost.

 5. Ne preterujte sa šminkom
 Izbegavajte teške pudere ili nanošenje velike količine podloge jer umorna koža tako izgleda još lošije. Umesto toga koristite kremu u boji sa zaštitnim faktorom.

 Na taj način mrlje na licu činite nevidljivima, ali koža i dalje diše. Dodatni sloj korektora nanesite samo ako su vaši podočnjaci naročito tamni.


 6. Oči širom otvorene
 Koristite uvijač za trepavice – time u trenutku osvežavate i otvarate pogled. Uvijač držite blizu korena trepavica i pritisnite 10-ak sekundi, pa isto ponovite i na vrhu trepavica.

 7. Maskara je obavezna
 Kako biste naglasili uvijene trepavice, nemojte preskakati maskaru. Dva sloja omiljene maskare dodatno će produžiti vaše trepavice i istaknuti pogled.

 8. Boja rumenila je važna
 Rumenilo boje breskve boje je rešenje za instant-svež izgled od rumenila ružičaste boje. Tonovi breskve osvežavaju ten i odvlače pažnju sa podočnjaka.

 Pazite i na količinu rumenila koje nanosite – izgled koji želite da postignete su blago rumeni obrazi, kao da ste prošetali na svežem vazduhu.

vestionline

Nema komentara:

Objavi komentar