07. 04. 2013.

Kako ukloniti suhe vrhove kose?


Suvi vrhovi kose i beživotan izgled kose su nešto s čim se susreće veliki broj žena. U nastojanju da preko noći reše problem suvih vrhova, najčešće kupuju skupe ampule za 'ekspresno' revitaliziranje oštećene kose i mnoga skupa ulja i kreme. Evo kako vi sami uz malo discipline i truda možete pomoći svojoj kosi i suhim vrhovima.Svaki put prije pranja kose (otprilike sat vremena prije) vrhove namastite uljem (bademovim, orahovim, čičkovim) ili nekom dobro masnom kremom. Najbolje bi bilo kad biste noć prije pranja namastili vrhove umotali u peškir i tako ostavili da djeluje preko noći.
Nakon što operete kosu (potrudite se da ne koristite preagresivne šampone i svakako ih prije nanošenja na kosu razblažite sa vodom), stavite dovoljnu količinu regeneratora. Ne štedite na regeneratoru i ne kupujte one najjeftinije. Iako na pakovanjima regeneratora piše da je dovoljno ostaviti da djeluje 2 min, to ipak nije dovoljno da sredstvo prodre dubinski u dlaku. Ostavite da djeluje najmanje 5, a idealno bi bilo 10 minuta. Nakon toga isprite balzam i dužinu kose blago istrljate peškirom.
Evo kako vi sami uz malo discipline i truda možete pomoći svojoj kosi i suvim vrhovima.

 Najmanje 2 puta u deset dana koristite maske za kosu. Nakon što ste isprali balzam i peškirom istrljali dužinu kose, nanesite masku i pustite da djeluje 10-15 min. Idealno bi bilo kada biste kosu umotali u najlonsku kesu i malo zagijali fenom.
Kada sušite kosu fenom (najbolje bi bilo pustiti je prirodno da se osuši ali to je malo teže u ove u zimske dane) potrudite se da ne priblizavate fen kosi. Neka odstojanje bude 20 cm. Više se bazirajte na sušenje tjemena, a vrhovi mogu ostati malo i vlažni (ukoliko nećete odmah u krevet na spavanje).
Obavezno poslije sušenja na kosu nanesite opet neku masniju kremu ili ulje (dobro istrljajte izmedju dlanova i ravnomijerno nanesite na kosu). Nekad vam može poslužiti i balzam za kosu jer i on pruža zaštitu od isušivanja.
Potrudite se da kosu ne ispravljate fenom ili peglom (zvuči nemoguće imati frizuru ukolio kosa nije ispeglana). Umjesto toga radije dobro namastite vrhove i svežite kosu u punđu ili pletenicu. Tako se neće primjetiti da su vam vrhovi kose masni, a kosa će vam svakako biti zahvalna. Izdržite, makar dok vam se kosa malo ne oporavi!

Ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar