07. 04. 2013.

Kupke za lijepu kožu


Kupke relaksiraju, bude čula, pojačavaju cirkulaciju i čine kožu mekom i elastičnom.

Nega tela, posebno ona kozmetička, bazira se na vodi. Voda je i osnovni element kojim održavamo čistoću i lepotu kože, pa samim tim i razne kupke koje se praktikuju mogu pomoći da produžimo lepotu i zdravlje kože. Tuširanje toplom vodom trebalo bi da bude deo svakodnevne higijene. Tuširanje može biti i svojevrstan oblik masaže ako upotrebite jak vodeni mlaz, a dobro je za ublažavanje stresa i napetosti.

 Kupke relaksiraju, bude čula, pojačavaju cirkulaciju i čine kožu mekom i elastičnom. Postoje razne vrste kupki, i svaka od njih ima različitu namenu. Izbor kupke vršite prema sopstvenim potrebama i možete ih učiniti posebnim ritualima posvećenim lepoti življenja.

 Kod pripreme za kupku najbitnije je da tuširanjem odstranite prljavštinu s kože, a nakon kupke ne zaboravite na preparate za negu kože. Ukoliko imate masnu kožu preporučuju se vlažni i proizvodi koji su manje masni, dok za suvu kožu treba koristiti proizvode na bazi eteričnih ulja.

 Kupke možete napraviti i sami, bez mnogo ulaganja novca, od proizvoda koje imate u kući.

Kupka od jogurta
 Pomešajte čašu jogurta ili kiselog mleka sa kašikom meda i kašikom soli. Napravite ujednačenu masu kojom ćete istrljati celo telo, masažom od pet minuta. nakon toga, lezite u kadu s toplom vodom petnaestak minuta i opuštajte se. Potom se istuširajte prvo toplom, a zatim hladnijom vodom.

Mondo

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.