06. 04. 2013.

Lifting lica


Vreme koje neumitno prolazi stvara u ljudima želju da na neki način uspore proces starenja, ili da vrate godine unazad.

Čovek kroz čitavu istoriju traga za eliksirom mladosti. Nažalost takav eliksir ne postoji. Ali postoji redovna nega i briga o svom izgledu i zdravlju. Zadatak lifting programa je da promeni nabolje izgled kože, da zategne mišiće lica ili tela uz pomoć aparata i masaže, uspostavljajući ponovo njene prirodne, oslabljene funkcije protiv svih uzročnika koji su doveli do opuštanja (umor, napetost, stres, raznorazne dijete i nepravilna ishrana, i naravno godine života).
 Rezultati pokazuju da je u zavisnosti od tipa kože i načina kako lice stari, pa naravno i od godina, najbolje kombinovati dva ili sva tri sistema.


 Santronik lifting
 Santronik lifting je dao značajne rezultate u rešavanju problema stare i opuštene kože. Elektrokozmetologija je poseban način korišćenja kozmetičkih preparata. Ovaj jedinstveni metod zasniva se na delovanju dva elektromagnetna polja. Prvo stvara sam aparat, a drugo specijalni rastvor proteina, aminokiselina i ekstrakata tkiva, iz preparata kojim se koža tretira. Koža se prekriva gazom i vlažnom frotirskom maskom u koju se postavljaju elektrode kroz koje prolazi struja jačine 1,5 volti. Na taj način se energija prenosi na ćelije kože, ovako ojačane, ćelije su sposobne da apsorbuju lekoviti preparat koji je po svom sastavu njima najsličniji. Koža lica i tela se podmlađuje i osvežava, bore postaju manje vidljive, kao i kapilari, i ostali nedostaci. To je efikasan proces koji angažuje čovekovo telo da sopstvenim hemijskim procesima podstakne zdrave promene, ubrzavajući prirodnu obnovu ćelija kože. Ovaj lifting tretman traje oko 90 minuta i potpuno
je bezbolan. Dejstvo tretmana se četvorostruko pojačava pri korišćenju redovne kućne nege specijalnim preparatima, koji su u stvari produženi rad na liftingu.
 Sorisa lifting
 Ovaj aparat omogućava da se elektrode postave na dvadeset tačaka na licu i vratu i aparat dalje sam, automatski stimuliše tačku po tačku, uključujući jednu po jednu, od pet faza tretmana. Ceo tretman traje samo dvadeset šest minuta, a pri tom je delotvorniji, jer je dejstvo aparata na tačke dublje i potpunije. Impulsi varijabilnih mikrostruja su sigurniji i prenose se na različte spletove nerava i fiziološke strukture tkiva, pa tretman ne samo da podmlađuje kožu, već i pomaže u slučaju stresa, umora ili nervoze. Prva faza ovog liftinga je relaksacija, kojom se postiže prijatno opuštanje. Druga faza je limfna drenaža i stimulacija epiderma, pri čemu se pomoću limfne tečnosti izbacuju toksini i smanjuju otoci na licu, a uz to se stimulišu i ćelije kože na obnavljanje. U trećoj fazi tretmana je rad na dermu, pa se podstiče stvaranje kolagena i elastina, što čini bore plićim i manje vidljivim. Četvrta faza poboljšava tonus mišića lica i vrata. U petoj fazi se fiksiraju rezultati prethodne četiri faze. Već posle prvog tretmana primećuje se da je koža osvežena, a za optimalne rezultate potrebno je uraditi seriju od dvanaest do dvadeset četiri tretmana, u zavisnosti od stanja kože. Podrazumeva se da je ovo samo deo tretmana, jer kompletan tretman traje oko 90 minuta i podrazumeva faze hranjenja kože preko ručne masaže i adekvatne maske.
 Ruke
 Uz svaki lifting lica poželjno je raditi i lifting ruku, jer se na njima, prvo vide znaci starenja. Da bi se postigao najbolji efekat, sve vrste liftinga se moraju raditi u serijama, od 6, 12 do 24 tretmana, u zavisnosti od godina starosti i mogućnosti brzine regeneracije kože u zrelim godinama. Kada žena pređe četrdesetu godinu, bilo bi poželjno lifting raditi jednom do dva puta godišnje, a u međuvremenu i redovne tretmane za održavanje i negu.
 Virtuelna mezoterapija
 Najsavremenija neagresivna metoda liftinga po evropskim standardima je svakako mezoterapija bez igala, bola i podliva. Ovde je primenjena struktura jonskih kanala za čije otkriće je dobijena Nobelova nagrada za hemiju tako da preparat ulazi direktno u ćeliju. To koristi da mikrokolagen dobijen nano tehnologijom, stimuliše sintezu fibroplasta, čije ćelije proizvode vezivno tkivo u svim tretiranim zonama lica, vrata i dekoltea. Tretman traje oko jedan sat uz pomoć više tehnika koje umnožavaju rezultate: sonoforeza, akvaforeza, elektroporacija i krioterapija, sve u službi podmlađivanja i vitalizacije. Radi se šest tretmana nedeljno, a potom jedanput mesečno.

Večernje novosti

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.