27. 04. 2013.

Maska za lijepu kosu


Raspolažete li sa malo više vremena, preporučamo da sami napravite masku koja pogoduje svim tipovima kose, a sadrži sledeće:

• 1 žumanjak
 • 1 žlicu sezamovog ulja
 • 1 žlicu zelene gline
 • 2 kapi eteričnog ulja ružmarinaNavedene sastojke promiješajte, te tako dobivenu masku nanesite na vlažnu kosu i držite najmanje trideset minuta. Isperite masku mlakom vodom, a potom kosu operite šamponom.
 Takva maska nahranit će kosu i dati joj potreban sjaj, spriječit će njezino ispadanje i cvjetanje vrhova. Ružmarin u pripravku potiče cirkulaciju, čime će korijen kose dobiti kisik i potrebne hranjive sastojke. Rezultat će biti sjajna i elastična kosa.
 Uz svakodnevnu njegu potrebnu kosi, svakako ne zaboravite otići frizeru da vam podšiša vrhove. Time ćemo spriječiti da se već ispucani vrhovi dodatno rascvjetaju. To svakako treba napraviti par tjedana prije samog uživanja u suncu i moru. Ako smo te sreće pa svoje uživanje u ljetu započinjemo već u svibnju, tada nezaboravimo zaštititi kosu preparatima sa zaštitnim faktorom iznad 10. Kao alternativno rješenje može nam poslužiti i krema za tjelo sa zaštitnim faktorom.
Kako je suha kosa je još podložnija isušivanju pod utjecajem soli i klora, bilo bi dobro da prije samog ulaska u more ili bazen smočite svoju kosu običnom vodom, koju možete nositi sa sobom u plastičnim bočicama sa štrcaljkom. Nakon kupanja u moru obavezno kosu operite laganim šamponom i nahranite njegujućim balzamom.
Kao najbolju, ali i ultramodernu zaštitu kose od sunca preporučamo nošenje marama ili šešira. Na samoj plaži u potpunosti trebamo izbjegavati lak za kosu, te kopče i gumice koje su izrađene ili imaju djelove od metala, kako svoju kosu ne bismo dodatno oštetili.

serbain forum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.