06. 04. 2013.

Pravilno skidanje šminkeSve smo doživele da nam se ponekad ne da da skinemo šminku, no zapravo za taj ´posao´ potrebno nam je samo pet minuta.

Većina žena od samog početka korištenja make up-a jako dobro zna da je vrlo važno tu šminku i skinuti prije spavanja. No, stručnjaci upozoravaju da nije samo važno temeljito oprati lice vodom, odnosno skinuti šminku vlažnim maramicama jer još mnogo nečistoća ostaje na našoj koži, a potom i začepljuje pore. Zapravo, za skidanje šminke potrebno vam je samo pet minuta, ako to činite kako treba, piše portal Beauty tips.


 Prvi korak: Uklanjanje make up-a

Za početak, sklonite kosu s lica i komadom vate i losiona za skidanje šminke uklonite maskaru s vaših trepavica. Potom isto učnite i sa sjenilom na vašim kapcima. Nakon što se u potpunosti uklonili šminku s očiju, to je najbolje činiti nekakvim losionom ili kremom predviđenim upravo za skidanje šminke s očiju, nanesite na dlanove kremu za skidanje šminke, a potom je razmuljajte po nosu, bradi, čelu i obrazima i to s dva prsta. Umasirajte kružnim pokretima kremu na vaše lice, počevši od vrata prema gore, odnosno prema čelu.

 Drugi korak: Tonik za čišćenje lica
Nakon što ste vršcima prstiju nanijeli kremu na cijelo lice, uzmite komadić vate u svaku ruku i skinite kremu zajedno sa šminkom. Nakon što ste vaše lice očistili od ostataka make up-a, slijedi drugi korak, odnosno korištenje tonika za lice kojim ćete dubinski očistiti i pore.
Na komad vate nanesite tonik za čišćenje lica i nanesite ga prvo na čelo i obraze, a potom i na područje oko nosa. Kada ste taj dio dobro očistili, pređite na bradu i 'okolicu', nakon čega slijedi treći korak.


 Treći korak: Hranjiva krema
Mnoge žene zaboravljaju da je od iznimne važnosti hraniti kožu, a to osim dobrom prehranom svakako možete učiniti i hranjivom kremom koja je obavezna, posebice nakon što vaše lice tokom dana bude pod teškom šminkom. Bez hranjive kreme vaša koža neće ostati glatka i sjajna, posebice jer sve vremenske prilike i neprilike utječu na vaše lice jer je uvijek 'ogoljeno' i time sklono isušivanju.
Vršcima prstiju zagrabite kremu i nanesite je na kožu u tankom sloju. Prste obje ruke pritisnite na središtu čela i polako utrljajte kremu spuštajući se prema obrazima, pazeći na oči, a potom i prema čeljusti, bradi, a na koncu i vratu.
Pripazite posebice na vrat jer i koži vrata je potrebna svakodnevna njega. Pri nanošenju kreme na vrat, uvijek krenite od ključnih kostiju prema bradi i pružite si nježnu masažu objema rukama.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.