06. 04. 2013.

Put do lijepe kose


Ne zaboravite: pravilna nega preduslov je za zdravu i sjajnu kosu, ali naravno prema tome da li imate kovržavu, ravnu, gustu ili retku kosu, birajte najbolji način da je dovedete do perfekcije.KOVRDŽAVA KOSA
 Za početak, pronađite frizera koji zaista zna da radi sa kovrdžama. Porazgovarajte s njim o tehnikama šišanja. Vaša kosa treba da se šiša suva, da bi se videlo kako se formiraju spirale. Ne perite kosu češće od dva puta nedeljno. Kovrdžava kosa je obično suva, pa neka prirodno lučenje masnoće obavi posao. Između dva pranja. Utrljajte losion za oblikovanje u vlažnu kosu. Dok to budete radili, prstima formirajte lokne.

RAVNA KOSA
 Eksperimentišite geometrijskim oblicima frizura - one su savršen izbor za ravnu kosu. Ukoliko želite veći volumen, onda stepenasto ošišajte jedan deo kose (najbolje na potiljku). Izbegavajte upotrebu "teških" regeneratora i krema za oblikovanje - koristite gel. Pre feniranja utrljajte preparat za podizanje kose pri korenu, a da biste povećali kompletan volumen, koristite okruglu četku prilikom feniranja.
IZUZETNO KOVRDŽAVA I GUSTA KOSA
 Prirodno sušenje kose idealno je za vas. Utrljajte kremu za stajling u vlažnu kosu i odmah je oblikujte češljem. Za ispravljanje pramenova: izdvojte jedan pramen i isfenirajte ga velikom okruglom četkom. Hidrirajte! Ovom tipu kose neophodna je ekstra vlažnost. To ćete ostvariti ako jednom nedeljno upotrebite pakovanje (masku) za kosu. Izbegavajte upotrebu figara, pegle za ispravljanje i drugih gedžeta koji emituju toplotu.

TALASASTA KOSA
 Pena za oblikovanje treba da bude vaš osnovni adut. Lagana je, za razliku od ostalih stajling preparata, a savršeno naglašava talase i razdvaja pramenove. Koristite četku od prirodne dlake, jer ne "razbija" talase, a prenosi prirodnu masnoću kože glave na suve krajeve kose. Za glamurozan, večernji izlazak: formirajte spirale figarom, a onda poprskajte kosu sprejom za sjaj.

ljepota i zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar