08. 04. 2013.

Savršena kosa

Bilo da je kosa dugačka ili kratka, svaka frizura ima neki trik da izgleda savršeno baš kao frizura zvezdi sa malih ekrana. Otkrićemo vam neke od tajni koje čuvaju holivudske zvezde.

Za povećanje volumena tanke kose nanesite višebojne parmenove, a svrsi će da posluži i dužina koja ne bi trebalo da prelazi liniju grudi. Gusta i kovrčava kosa, poput one koju ima Sarah Jessica Parker, najbolje će izdužiti i istaknuti crte lica ako se pramenovi ofarbaju u skladu s bojom lica, od ključne kosti pa na dole.Zbog jednostavnosti i praktičnosti takvu frizuru nose mnoge holivudske lepotice jer znaju da ih ona čini ženstvenima u svakoj prilici. Sličnu varijantu dugačke frizure sa blago obojenim pramenovima nosi i Jennifer Aniston, a jedina razlika između frizura ovih dveju lepotica je to što je Jennina kosa ravna, dok su joj elegantan look zagarantovali brzi pokreti okruglom četkom nakon sušenja.


Tanki pramenovi ističu bob frizuru
 Ukoliko imate ravnu bob frizuru izbegavajte pramenove, a kosu farbajte bogatom i sjajnom nijansom. S druge strane, volumen blago kovrčave kose istaknuće tanki pramenovi, i to za nijansu svetliji od ostatka kose.


Duža bob frizura za dame u srednjim godinama
 Ako vam se sviđa frizura kakvu je neko vreme nosila Hali Beri oblikujte je u duži bob. Pri tom, prednji deo ostavite malo dužim, a vrhove ošišajte kratko pa ih stanjite. Tako će kosa padati prirodno, a frizura će izgledati glamuroznije.Srebrni color šampon ispraće žućkasti pigment
 Na sedoj kosi boja lako bledi. Kako biste to sprijačile i na svojoj kosi, somalijski model Iman neguje kosu proizvodima koji ne sadrže sulfate i paraben. Za negu prirodnih sedih vlasi najbolji je srebrni color šampon koji će sprečiti dobijanje žućkastog odsjaja.


Kako se neguju prirodne kovrče
 Na mokru kosu nanesite proizvod za dobijanje volumena te je razdelite na četiri dela. Kosu zatim osušite i pramenove uvijte okruglom četkom koju morate pričvrstiti na temenu dok se u potpunosti ne osuši. Na kraju sve to raspustite i kosu lagano protresite prstima.


Da je "peglanje" kose daleko štetnije i od farbanja, trajne, uvijanja i sušenja fenom...

Toplota koja iz takvih aparata zrači nepovratno oštećuje prirodne proteine u vlasima, pa kao rezultat dobijamo ispucale krajeve suve i veoma lomljive kose, a ako tome dodamo da je kovrdžava kosa suva sama posebi, jasno je da ćete biti osuđeni na česte posete kod frizera.

 Dovoljno je pogledati temperature:
 * Delimično sušenje kose - 80°C
 * Sušenje kose u potpunosti - 100°C
 * Pojavljivanje prvih znakova oštećenosti - 120°C
 * Ispravljanje delimično kovrdžave kose - 160°C
 * Ispravljanje kovrdžave kose - 180°C
 * Ispravljanje izuzetno čvrste i kovrdžave kose - 200°C
 Naravno, trebalo bi da uzmemo u obzir i to da je "peglanje" privremeno, a redovno korišćenje tretmana izaziva trajno uništavanje koje se može rešiti samo šišanjem, barem u početku. Ali kada jednom uništite jezgro vlasi, nema povratka. Hemijsko ravnanje kose koje je daleko dugotrajnije, stvara još više štete nego aparati.
 Sad, ukoliko ste baš zapeli da se otarasite uvojaka, barem koristite serume koji neće dozvoliti da toplina dopre do jezgra vlasi i slomi je. Preparati u ovu svrhu, naravno, neće u potpunosti sprečiti oštećenja, ali će ih barem ublažiti i odložiti... dok se moda (ili vaš stav) ne promeni.


serbianforum
ekstravaganca
zenski kafe

Nema komentara:

Objavi komentar