07. 04. 2013.

Savršena maska za lice


Ukoliko želiš da neguješ kožu na potpuno prirodan način, bez veštačkih boja, konzervansa, mirisa i bilo kojih drugih štetnih sastojaka, možeš sama da napraviš svoju prirodnu kozmetiku

U tome će ti pomoći semenke suncokreta, maslac od kakaa, sveže povrće i mleko u prahu koje možeš da potražiti u svojoj kuhinji.
Možda si čula da pranje kose pivom daje bujne i sjajne kovrdže, ili da možeš da očistiš i nahraniš kožu glinom. Sve je to istina, ali ti tretmani ne pružaju posebno zadovoljstvo i mogu da budu vrlo nespretni. Evo nekoliko tehnika koje i zvuče i izgledaju sjajno, neke su i odličnog ukusa.Svi recepti uključuju sveže i prirodne sastojke, a dodatna prednost je ako su iz organskog uzgoja. Sa njima možeš da napraviš delotvorne preparate za negu bez veštačkih boja, konzervansa, mirisa i bilo kojih drugih štetnih sastojaka.

Piling od suncokreta
 Semenke suncokreta, bogate vitaminom E, izvrsne su za piling lica. Ovaj recept omogućiće ti da očistiš kožu i učiniš lice fantastično mekim i glatkim. Osim toga, može da posluži za tretman celog tela.
Sastojci:
 - pola šoljice sirovih oljuštenih semenki suncokreta
 - destilovana voda

Priprema:
 U mikseru ili mlinnu za kafu samleti semenke da se dobije fini prah koji podseća na malo grublji šećer. Nasuti prah u čistu posudu sa čvrstim poklopcem. Pomešati jednu kašičicu mlevenih semenki sa par kašičica vode da bi dobili glatku pastu.

Mešanje se može raditi u keramičkoj posudi ili na dlanu ruke. Dobićete cca 120 g smese, dovoljno za osam tretmana lica ili jedan tretman tela. Umasirati smesu na lice i vrat i isprati prvo sa toplom, potom sa hladnom vodom. Osušiti mekim peškirom.

ljepota.ba

Nema komentara:

Objavi komentar