06. 04. 2013.

Savršena plava kosa


Kako svim tim slavnim plavušama uvek uspeva izgledati tako neodoljivo? Jednostavno, njihovi frizeri znaju pravila koja vam ovde otkrivamo

 Plava kosa opet je u modi, pokazalo se to i na nedavnim svetskim celebrity događajima. No, plava kosa, a plavuše to najbolje znaju, zahtijeva i posebnu negu, pogotovo ako nije prirodna pa je isušena bojama.Za dnevnu negu najbolje je odabrati proizvode sa zaštitnim filtrima koji vlasi štite od štetnog djelovanja UVA i UVB zraka te stvaraju na njima nevidljivi zaštitni film. Osim toga, takvi proizvodi obogaćeni su drugim sastojcima za negu, poput biljnih ulja i vitamina, koji sprečavaju dehidraciju i hrane kosu ne čineći je teškom. Postoje u različitim formulacijama (gelovi, sprejevi, fluidi...) pa možete odabrati onu koja najviše odgovara vašoj kosi.

 * Ulja: Nisu masna, imaju izrazito hranjivo delovanje i stoga su idealna za suvu, dugu i oštećenu kosu .
 * Fluidi i emulzije: Štite kosu i čine je mekšom zahvaljujući bogatstvu hranjivih i hidratantnih sastojaka. Prikladni su za sve tipove kose, a posebno za suvu i lomljivu.
 * Gelovi: Odlični su za fiksiranje kratkih frizura i za neukrotivu kosu.


 Na suncu
 Nakon dana provedenog na suncu kosi je potrebna posebna nega proizvodima koji su obogaćeni hranjivim sastojcima hidratantnog i regenerativnog delovanja. Uveče temeljno operite kosu kako biste iz nje uklonili znoj i tragove zaštitnih proizvoda koje ste koristili. U tu svrhu najbolje je upotrebiti blage šampone koji nežno čiste kosu, hrane je, vlaže i čine mekom. Dovoljno je naneti malu količinu šampona, veličine oraha, nežno je utrljati u kosu, a zatim dobro isprati mlakom ili hladnom vodom. Vruću vodu izbegavajte jer dodatno isušuje kosu.

 Tri saveta

 * Kupite suvo ulje koje će vašoj kosi dati novi sjaj. Odaberite ulje s visokim zaštitnim faktorom. Nedostatak sjaja može biti i posledica tragova gela, laka ili šampona u kosi. Taj problem možete rešiti tako da u vodu (hladnu!) za poslednje ispiranje dodate dve kašike sirćeta.
 * Ne želite li izgubiti pigment vaše boje, ne izlažite se suncu mokre kose
 * Da biste potaknuli cirkulaciju, svakodnevno malim kružnim pokretima masirajte teme.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.