27. 04. 2013.

Sjajni kozmetički trikovi


Verovatno ste se bar jednom našli u situaciji da vam određeni kozmetički preparat nestane baš kada vam je najpotrebniji, a niste u prilici da ga kupite. Tada na scenu stupa vaša snalažljivost. Većina preparata za negu bazira se na sličnim supstancama, tako da svojoj kosi nećete naneti nikakvu štetu ako je ponekad operete gelom za tuširanje ili ako umesto korektora, na podočnjake nanesete malo bež senke za oči. Krema za lice može da posluži i za negu suvih krajeva kose


1. ŠAMPON ZA KOSU - GEL ZA TUŠIRANJE
 Gel za tuširanje je adekvatna zamena za šampon. Postupak pranja kose je identičan kao sa šamponom, a i rezultat. Kosa će vam sigurno biti čista. Da krajevi ne bi bili kruti, na njih nanesite balsam ili pakovanje za kosu.

 2. BALZAM ZA KOSU - MLEKO ZA TELO
 Umesto balsama za kosu na mokre krajeve nanesite ulje za telo. Njegova hranljiva svojstva zaštitiće vlasi od isušivanja i održaće ih elastičnim. Dovoljno je da malo ulja pomešate s vodom, utrljate u krajeve, a onda dobro isperete.

3. PAKOVANJE ZA KOSU - KREMA ZA LICE
 Na prosušene krajeve utrljajte malo hidratantne kreme. Kada osušite kosu, primetićete da je krema omekšala krajeve baš kao što biste to postigli pakovanjem za kosu.

 4. TEČNI PUDER - KOREKTOR I KREMA
 Korektor u stiku može da zameni tečni puder. Nanesite ga na mesta na licu koja hoćete da prekrijete, na primer na obraze, čelo i nos, a onda na sunđerčić stavite malo hidratantne kreme i razmažite.

 5. KOREKTOR - BEŽ SENKA ZA OČI
 Ako hoćete da sakrijete podočnjake, kapilare ili bubuljice po licu, a nemate korektor, koristiće vam mat senka bež boje. Za veče na podočnjake možete da stavite i sedefastu bež senku, ali u manjoj meri.

 6. SENKA ZA OČI - PUDER ILI RUMENILO PLUS SJAJ ZA USTA
 Očne kapke možete da osenčite i tamnijim puderom u kamenu ili rumenilom. Svetlucavi efekat za veče možete da postignete ako na centralni deo kapka stavite malo bezbojnog sjaja za usne.


7. KARMIN - SENKA ZA OČI
 Ako nemate karmin, obojite usne senkom i to od uglova ka sredini ili oivičite usta olovkom za usne i prstom blago pređite preko linije razmazujući je ka sredini usana.

Blic žena

Nema komentara:

Objavi komentar