07. 04. 2013.

Šminka na brzaka


Trikovi za šminkanje u žurbi

Make-up na brzinu, loša ideja zar ne? Trepavice su se ulepile, linija ajlajnerom je nepravilna, rumenila je previše, a dečko vas nervozno požuruje... Ne brinite, postoji način da izbegnete greške, ili ako ste ih već napravile, da ih što pre ispravite.Umrljani lak za nokte

 Kada mažete nokte u poslednjem trenutku, naročito tamnim bojama, za uklanjanje grešaka najbolje je da koristite olovku sa acetonom. Oko nokta treba samo da pređete vrhom ove magične olovke, koji je natopljen acetonom, i izbrisaćete suvišne tragove laka. Možete da koristite i štapiće za uši, koje treba prethodno da umočite u aceton.

Mrvice od senke

 Kada vam senka prilikom nanošenja padne ispod očiju, ne pokušavajte da je sklonite rukama jer ćete je samo razmazati. Uklonite je četkom za rumenilo, a zatim ispod očiju blago nanesite transparentni puder. Pre nanošenja senke na predeo ispod očiju možete da nanesete deblji sloj pudera u prahu, koji ćete posle šminkanja samo ukloniti četkom. Kad imate malo vremena za šminkanje najbolje je da koristite svetlije ili kremaste senke, jer se ne krune. Za njihovo nanošenje nije potrebna velika preciznost, pa umesto aplikatora mogu da vam posluže i prsti.


Ajlajner u talasima

 Ako ste ajlajnerom neprecizno povukli liniju, prvo sačekajte da se osuši, a potom je korigujte uz pomoć štapića za uši koji ćete umočiti u bezalkoholni tonik ili hidratantnu kremu. Da bi linija bila što pravilnija, iscrtavanje ajlajnerom počnite od unutrašnjeg dela oka, ali pre toga prstom druge ruke zategnite kapak.


Previše rumenila

 Ako ste preterali prilikom nanošenjem kremastog rumenila, uklonite ga vlažnom maramicom, pažljivo i isključivo u pravcu slepoočnica. Na kraju vrhovima prstiju nanesite tečni puder na obraze dok ne dobijete željenu nijansu. Četku kojom nanosite rumenilo u kamenu ili prahu prvo otresite ili oduvajte višak.


Muke s trepavicama

 Ako želite da nanesete nekoliko slojeva maskare, morate da sačekate da se svaki od njih osuši. Ukoliko, pak, nemate dovoljno vremena, savetujemo da se zadržite na prvom sloju jer će vam se u suprotnom trepavice ulepiti. Uvijač za trepavice koristite pre nanošenja maskare, nikako posle. Izbegavajte da u žurbi lepite veštačke trepavice jer vam je za to, da bi izgledale savršeno i što prirodnije, potrebno više vremena, preciznosti i strpljenja. Izvor: Sonja A.

Nema komentara:

Objavi komentar