07. 04. 2013.

Svaka žena ima svoje male tajne

Svaka žena ima svoje male tajne. Dobar izgled je ključ samopouzdanja i uspjeha. Danas vam donosimo male tajne koje u trenu doprinose boljem izgledu.  Ispravite se, nabacite osmijeh i vjerujte u sebe. Svaka žena je lijepa na svoj način. Vaša ljepota dolazi do izražaja samo ako ste sretni i zadovoljni. 

Svaka žena će potvrditi da su male tajne i sitni rituali vrlo važni u svakodnevnom životu. 

Vaš izgled je samo jedan segment vašeg života. 

Male tajne za svaku ženu

Dobar izgled ne zahtijeva nužno velika finansijska ulaganja. Ponekad nije potrebno ni mnogo truda.  Otkrijte naše male tajne u nastavku...


Mala tajna broj 1. Dobra krema za lice je imperativ za svaku ženu

Drage moje dame nikada nemojte podcijeniti moć dobre kreme Nije važno da li je vaša koža normalna, masna ili suha, dobra krema za lice je imperativ za svaku ženu. Ako si možete priuštiti samo jedan kvalitetan proizvod za njegu, neka to isključivo bude dobra krema. Ponekad je uz pomoć dobre kreme za lice mogoće izgledati godinama mlađe. Sredstvo za čišćenje lica je takođe veoma važno.  Kada je koža suha, svaka bora je vidljivija i  lice izgleda mnogo starije. Mala tajna je da svakoj ženi treba krema koja će zadržati prirodnu vlažnst kože. 

Mala tajna broj 2. Pazite kada birate sredstvo za čišćenje lica

Sredstvo za čišćenje lica morate pažljivo odabrati. Ako pripadate skupini žena koje isključivo koriste sapun i vodu, vrijeme je da promijenite strategiju. Stručnjaci za kožu tvrde da je najbolje koristiti blago sredstvo za čišćenje kože i nanositi ga u malim količinama. Žena koja ima masnu kožu, uvijek želi oprati lice više puta dnevno. Zapamtite da pretjrano pranje kože djeluje kontraproduktivno. Koncentrovani proizvodi za lice mogu oštetiti vašu kožu i odstraniti prirodnu zaštitu. Vaša koža će ostati bez zdravog sjaja i vi ćete automatski izgledati starije. 

Male tajne za svaku ženu
Mala tajna broj 3. Dobra šminka je veoma važna. 

Možete imati najskuplje rumenilo, puder ili sjenilo koje postoji na tržištu. Međutim, ako nemate dobar alat za šminkanje,  teško ćete postići željeni učinak. Dobri kistovi za  nanošenje šminke su iznimno važni za dobar izgled. 

Šta znači pravilan odabir kistova? Kistovi za šminkanje i četkice, treba  da budu  dovoljno mekani i nježni kako ne bi oštetili vašu kožu, ali  opet dovoljno čvrsti kako bi se mogli pomicati po licu. Ako kist namočite u puder ili rumenilo, a boja se skine prije nego jje imate prilike staviti na lice, onda je vaš alat za šminkanje jako loš. 

Mala tajna broj 4. Novi izgled svake dvije godine

Niko ne voli bezlične i dosadne žene, koje godinama imaju istu frizuru i boju kose. Monotonija jednostavno nije u trendu.   Ako se ne možete sjetiti kada ste zadnji put promijenili frizuru ili način šminkanja, vrijeme je za drastični "make-over". Stručnjaci savjetuju promjenu vanjskog izgleda, uključujući šminku i frizuru, najmanje svake dvije godine. Kada izgledom idete u korak s trendovima, također izgledate modernije i mlađe.

Postoje još mnoge tajne dobrog izgleda. Mala tajna o tome "Šta uništava vaš ten?" se nalazi na blogu "Ljepota i zdravlje" 

Nema komentara:

Objavi komentar