27. 04. 2013.

Testirajte svoju ljepotu

Evo kako: vi odgovarate na jednostavna pitanja, a mi vam otkrivamo kako da vaša koža, kosa, mejkap i osmeh budu lepi i blistavi. Spremni?Da li koristite pravu nijansu mejkap podloge?
Test 1:
 Nanesite samo jednu kap podloge/tečnog pudera, koji inače koristite, na obraz. Sačekajte deset minuta. Ako i tada budete mogli da vidite mejkap na koži, to znači da koristite pogrešnu nijansu.

O, neee! Pali ste na testu?
 Boja kože se menja iz sezone u sezonu, kao i iz godine u godinu. Ono što vam je odgovaralo tokom leta, može da bude previše tamno zimi. Zato eksperti za mejkap savetuju da prilikom kupovine isprobate nekoliko nijansi podloge. Nanesite svaku od obraza do linije vilice, a onda je proverite na dnevnoj svetlosti (u ogledalcu iz tašne). Prirodna svetlost najmanje oprašta greške. Konačno, kupite podlogu u nijansi koja je najmanje vidljiva na vašoj koži.

 Da li koristite odgovarajuće preparate za negu kože?
 Test 2:
 Umijte se na uobičajen način i sačekajte da se koža prirodno osuši. Potom nežno pritisnite jedan sloj papirne maramice na srednji deo čela. Maramica treba da se zadrži na koži sekund ili dva pre nego što otpadne. Ako se zadrži duže, vaša koža je previše masna (preparat za čišćenje lica nedovoljno uklanja masnoću), a ako maramica odmah otpadne, sredstvo za čišćenje previše isušuje kožu lica.

O, neee! Pali ste na testu?
 Ako je vaša koža masna, nije vam potrebno agresivno sredstvo za čišćenje. Kozmetičari kažu da je za uklanjanje površinskog sloja masnoće dovoljno da koristite preparat za umivanje koji sadrži salicilnu kiselinu. Ukoliko je vaša koža suva, treba da upotrebljavate sredstvo za čišćenje koje sadrži keramide, radi zadržavanja vlage u koži.

 Da li su vaši zubi beli da  belji ne mogu biti?
 Test 3:
 Ako boja vaših zuba odgovara boji beonjača, onda ste u savršenom stanju. U suprotnom, uradite ovaj test: nanesite malo zlatne senke (pomešajte je sa prozirnim sjajem za usne) na gornju usnu, a srebrnu senku na donju usnu. Ako boja vaših zuba odgovara boji gornje usne, definitivno je vreme za tretman izbeljivanja.

O, neee! Pali ste na testu?
 Zubne paste za izbeljivanje, kao i specijalne trake za kućnu upotrebu, uklanjaju samo dispigmentacije zuba od obojenih namirnica i napitaka, kao što su kafa i vino. Dublje mrlje (ispod gleđi) mogu da se uklone samo u stomatološkoj ordinaciji.

 Koliko je zdrava vaša kosa?
 Test 4:
 Nakon pranja izdvojte jedan pramen i jako ga povucite (ali ne tako jako da vam pođu suze!). Zdrava kosa se isteže 1,25-2,5 cm pre pucanja. Oštećena kosa odmah puca.

O, neee! Pali ste na testu?
 Za početak, prestanite da trljate kosu peškirom nakon pranja - dovoljno je da je samo rukama dobro iscedite, ili blago istapkate peškirom. Energično trljanje će dodatno oštetiti kosu. Takođe, nekoliko nedelja nemojte da koristite nikakve aparate koji generišu toplotu (uključujući fen!), da bi se kosa oporavila. A za obnavljanje mekoće vlasi, upotrebljavajte pakovanja. Na kraju, skratite kosu. Što je vlas kraća, to je zdravija.

 Koja je savršena boja kose za vas ?
 Test 5:
 Dobro pogledajte svoju fotografiju kada ste bili dete. Boja koja će delovati prirodno (pod uslovom da je to ono što želite) je nijansu-dve tamnija/svetlija od vaše boje kose na fotografiji.

O, neee! Pali ste na testu?
 Eksperti kažu da izvlačenje pramenova - u salonu ili kod kuće - može da popravi celu stvar. Ako vaša kosa ima metalan odsjaj, izvlačenjem svetlopepeljasto-smeđih pramenova ćete je "omekšati". Ako je kosa previše hladne nijanse, probajte da izvučete pramenove smeđe ili bakarne boje. U slučaju da je vaša trenutna boja kose drastično drugačija od boje kose u detinjstvu, najsigurnije je da odete u frizerski salon. Rizik od oštećenja je uvek mnogo veći kada sami farbate kosu u dve nijanse tamniju, ili svetliju, boju.

Serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar