07. 04. 2013.

Zablude o dezodoransima


Istine i zablude o štetnosti dezodoransa

Svi dezodoransi nemaju u sebi toksičnih soli, ali ako odaberete one koji imaju produženo dejstvo svežine, znajte da u njima ima sastojaka koji će zatvoriti pore, što, sasvim sigurno, i nije baš dobro. Saznajte šta je tačno, a šta ne na temu nezdravih svojstava dezodoransa.Izbegavajte da posle depilacije odmah na kožu nanesete dezodorans jer ćete je dodatno iziritirati. Radije se opredelite za talk

 DEZODORANS NIJE PRIRODNI PREPARAT − NETAČNO
 Dezodorans nije ništa manje prirodan od sapuna koji uklanja nečistoću i sprečava razvoj štetnih mikroorganizama.

DEZODORANS JE ANTIPERSPIRANT − NETAČNO
Dezodorans uklanja mirise koji su nastali raspadanjem znoja na koži, a antiperspirant privremeno smanjuje količinu znoja zatvarajući pore na delu kože na koji ga nanesemo. Zapamtite, svi dezodoransi s dugotrajnim delovanjem imaju antiperspirantni učinak.

ANTIPERSPIRANTI SADRŽE ŠTETNE SOLI − TAČNO
To je do danas jedina poznata formula koja uspešno sprečava preterano znojenje. Aluminijumske soli delimično zatvore kanal znojnih žlezda ili suze otvor pore na koži.

ALUMINIJUMSKE SOLI SU ŠTETNE ZA ORGANIZAM − TAČNO I NETAČNO
 Već dvadesetak godina optužuju ih da su toksične za nervni sistem i bile su predmet brojnih studija, ali nisu nađeni nikakvi dokazi o štetnosti, pa ni u slučaju svakodnevnog konzumiranja protiv kiseline.

ANTIPERSPIRANT MOŽE DA NADRAŽI KOŽU − TAČNO
 To je naličje njihove velike delotvornosti: osobe sa osetljivom kožom ih ne podnose i moraju da se zadovolje klasičnim dezodoransom, koji uklanja miris ali ne i vlagu znoja. Da biste znali da li vaš dezodorans sadrži ove soli, pročitajte popis sastojaka koje proizvođač mora da navede na nalepnici.

POSLE DEPILACIJE NE STAVLJAJTE DEZODORANS − TAČNO
 Posebno ne dezodorans koji sadrži alkohol. Najbolje je da stavite puder i tek sledećeg dana dezodorans.

ROL-ON I STIK SU MANJE DELOTVORNI − NETAČNO
 Sprej ostavlja utisak svežine kad ga nanosite na kožu, ali to je sve. Nije ni manje ni više delotvoran od drugih oblika dezodoransa.

 PARFEMSKE KOLEKCIJE SU MANJE DELOTVORNE − TAČNO
 To su dezodoransi sa snagom mirisa toaletne vode. Oni su zaista blaži i pogodniji za osobe koje se manje znoje.

Blic žena

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.