06. 04. 2013.

Zašto koristiti noćne kreme?


Nega kože bi nam trebala biti na vrhu liste prioriteta, jer kožu pogađaju mnogi spoljašnji i unutarnji štetni faktori.

Da bismo spriječili prerano starenje kože, došlo je do razvoja noćnih krema, pa vam savjetujemo da naučite kako i kad ih početi koristiti da bi vam koža što duže izgledala i bila svježa i mladolika. Koža je bila važna stavka njege još od antičkih vremena kad je Kleopatra uživala u kupkama od mlijeka kako bi joj koža bila glatka i svilenkasta. Od tad su ljudi počeli trošiti puno više vremena i resursa za njegu kože i izgleda uopće. Izgled kože je jako bitan segment prvog dojma.

 Svi starimo, ali ne pokazuju svi znakove starenja niti na isti način niti u isto vrijeme. Kad bismo otkrili fontanu vječne mladosti, to bi bilo idealno, ali s obzirom da se to neće ubrzo dogoditi, obratite pažnju na noćne kreme.

 Noćne kreme se dakle stavljaju noću da bi koži osigurale hidrataciju i spriječila stvaranje bora i finih borica tijekom noći. Postoji nekoliko vrsta noćnih krema i dostupne su za sve tipove kože, primjerice: noćna krema protiv bora, visoko hidratantne noćne kreme koje sprječavaju izbijanja akni, anti upalne noćne kreme.

 Noćne kreme sadrže visoku dozu ulja i aktivnih sastojaka radi kojih su visoko hidratizirajuće. Koža bi ih trebala upijati bez problema, bez obzira na ulja, jer nemaju sastojke koji začepljuju pore. Fokusirane su na obnovu stanica radi svojih aktivnih sastojaka.

 Prije nego počnete koristiti noćnu kremu, trebate znati svoj tip kože jer kao i za ostale preparate, svaki tip zahtijeva različite sastojke. Primjerice, ako vam je koža masna, potražite lakšu noćnu kremu. Samo noćna krema koja će odgovarati vašem tipu kože može imati prave učinke i produljiti svjež i mladolik izgled vaše kože.

Budi in

Nema komentara:

Objavi komentar