26. 06. 2013.

Boje ljeta na vašem licu

Da bi oči izgledale glamurozno odlučite se za paletu svetlucavih senki koje će vam dati blistav izgled.

Oči su najatraktivniji deo lica a da bi izgledali glamurozno ovog leta odlučite se za paletu svetlucavih senki koje će vam dati blistav izgled.


 Posebno obratite pažnju koje boje najbolje pristaju vašim očima i koje se uklapaju s vašim tenom. Ako ste svetle puti, za vas su pogodne senke gotovo svih boja, a posebno vam pristaju karamel, zlatne i narandžaste nijanse. Ukoliko je vaš ten između svetlog i tamnog, za vas su idealni sivi, ljubičasti i karamel tonovi. Dok tamnijem tenupristaju senke svih boja, pa čak i onih tamnijih.

 Važan je i način nanošenja senke:

 Tamniju senku nanesite uz trepavice, i to u smeru od unutrašnje strane oka ka spoljašnjoj. Još tamnijom nijansom malo produžite liniju spoljne ivice oka kako bi vam pogled bio prodorniji.

 Leti, posebno kada je dnevna šminka u pitanju ne preterujte – odlučite se za „prirodan izgled”. Zato izaberite senke svetlijih nijansi, na primer svetloružičaste ili u boji kajsije. A evo i nekoliko pravila koje bi valjalo poštovati kada je u pitanju boja vaših očiju:

 Plave oči

 Lepotu plavih očiju najbolje ćete istaći blagom narandžastom senkom. U tom slučaju oblik očiju možete definisati braon olovkom za oči. Najprikladnije nijanse za plave oči jesu one boje korala. Njima osenčite kapke, a za efekat prodornog pogleda istaknite samo donju liniju kapaka. Tamnosive nijanse plavim očima daju tajnovit izgled.

 Zelene oči

 Ako imate zelene oči, koristite crvenkaste senke kako biste naglasili pogled. Rozikaste nijanse i boja lavande, takođe, lepo pristaju zelenim očima. Možete ih istaći i senkom u svetlobakarnoj nijansi, kada je nanestete na kapak blago je osenčite prstima, a sa istom senkom za isti efkeat možete povući i samo liniju uz ivicu donjeg kapka.

Smeđe oči

 Najefikasniji način da smeđim očima date atraktivan pogled jeste da koristite senke plave boje. Ukoliko odaberete svetlucavo plavu, uz nju dobro idu tamnobraon ajlajner i svetloplava senka u kombinaciji. Ako želite prirodan izgled, odaberite senku u žutomrkoj ili braon nijansi.

Oči boje lešnika

 Smeđe nijanse najpogodnije su za naglašavanje očiju boje lešnika, tačnije njihove prirodne lepote. Ukoliko ih osenčite različitim nijansama braon boje, postići ćete neverovatan izgled.

serbian forum

Nema komentara:

Objavi komentar