09. 06. 2013.

Priprema kože za ljeto

Proleće je upravo sada i ovde, da sa njim uskladimo i sopstvenu energiju, regeneraciju, zdravlje, vitalnost, svežinu i naravno lepotu. Kako biste koži vratili svežinu i sjaj neophodna joj je potpuna i adekvatna nega.

 Tretmanima do glatke kože
 Da bi koža uzimala dovoljno kiseonika neophodno je da imate dobru cirkulaciju, koja je često usporena tokom zime. Osim toga, organizam pokazuje i znake lakše atrofije, uzrokovane nedovoljnim kretanjem. U kozmetičkim salonima za sve ove probleme preporučuju se razne vrste masaža. Jedna od najefektnijih je masaža koja se radi preko odeće pomoću brzih masažera, a traje od 10 do 15 minuta. Naslage celulita najlakše se uklanjaju uz efikasnu stručnu pomoć i kvalitetne preparate sa aktivnim supstancama, kojima raspolaže svaki dobro opremljen salon.

 Piling celog tela
 Piling tela pomaže da koža prihvati sve blagodeti željenih tretmana. Radi se uz ručnu masažu, kremom za piling koja skida orožale ćelije,
 sa masažnom kremom ili odgovarajućom aromaterapijskom kombinacijom. Piling će kožu učiniti glatkom, svežom, mirisnom i lepom.

 Tretmani za zatezanje mišića
 Ovi tretmani su blagotvorni kod lakših oblika deformacije mišića, nastalih usled nepravilnog i dugotrajnog sedenja ili ležanja u jednom položaju. Manifestuje se kao bol, ukočenost ili mlitavost mišića nakon zimskog perioda. Zatezanje ili istezanje mišića postiže se tretmanima elektro stimulacije. Poseban efekat dobija se na mišićima nogu i ruku. Ovaj tretman daje izuzetne rezultate ukoliko se kombinuje sa ručnom masažom.

Nega kod kuće
 * Piling za telo – možete ga uraditi sa dve šake mekinja ili lufa rukavicvom na koju ste prethodno stavili krupni kristal šećer. Sa mekinjama ili šećerom dobro istrljajte kožu celog tela, a zatim se istuširajte i namažite kremu ili mleko za telo.
 * Kupke – napravite ih prema tipu kože. Za masnu kožu dovoljna je samo pena za kupanje. Ako koža ima jak i neprijatan miris znoja, u vodu za kupanje sipajte čašu jabukovog sirćeta, ili samo isperite telo flašom vode u kojoj je rastvorena kašika sirćeta. Miris sirćeta brzo izvetri, a koža postaje baršunasta, bez mirisa. Ukoliko imate suvu kožu, u vodu dodajte ulje za kupanje, ili nekoliko litara mleka.
 * Otečene noge - potopite bar dvadeset minuta u posudu sa mlakom vodom kojoj ste dodali šaku soli i malo sode bikarbone. Zatim ih tuširajte naizmenično toplom i hladnom vodom, a potom lezite na leđa i podignite ih. Ovaj postupak ponavljajte dok ne dobijete vitke skočne zglobove. A za to vreme strogo ograničite količinu soli u hrani, jer so vezuje vodu koja izaziva otoke.
 * Celulit - masirajte svakodnevno kremom protiv celulita dok se koža ne zagreje i zacrveni. Posle masaže noge možete uviti u foliju i tako ih držati pola sata. Uz sve to, obavezno pijte dosta vode i krećite se što više na čistom vazduhu.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar