09. 06. 2013.

Savjeti za lijepu kožu

San je nabolja gumica za brisanje godina, umora, briga koje se ocrtavaju na vašem licu. Preporučujemo vam šta još možete da uradite tokom noći i pre spavanja da biste imali zavidan i blistav ten.

 Svako veče pre spavanja izdvojte 15 minuta za negu lica. Koža će vam biti zahvalna, a razlika će biti brzo primetna


– Hormonalne promene utiču na veću prokrvljenost kože. Čak i kada se odmarate, vaša koža radi. Jedino u snu ćelije se ubrzano regenerišu. Čak osam puta brže – tvrdi Melvin Elson, professor dermatologije u Vanderbilt školi za negu. Da bi san bio što bolji tretman vaše lepote, pre nego se ušuškate u krevet obavite još nekoliko stvari za sebe:

ČISTOĆA
 Umivanje je važno iz dva razloga: otklanja površinske nečistoće i pospešuje noćnu kremu da radi kvalitetnije. Kada uveče skidate šminku, ulje i tonik samo zapuše pore, pa kreme ne prodiru pravilno.
 I anti-ejdžing tretmani bolje deluju na čistoj koži. Suvu kožu čistite masnijom kremom, problematičnu kožu kremama bogatim uljima ili gel formulama.
 Ako vam je koža osetljiva, sačekajte 10 minuta posle čišćenja, pa tek onda nanestite antirid kremu.

PODMLADITE SE RETINOLOM
 Retinol je ključan vitamin u borbi sa godinama. Međutim, izlaganje suncu i dnevnoj svetlosti deaktivira njegovo blagotvorno dejstvo. Zato ga koristite uglavnom noću.

IZBRIŠITE PODOČNJAKE
 Izaberite kreme sa vitaminom K. Žene koje su koristile kremu za podočnjake sa vitaminom K i retinolom svake večeri posle 12 nedelja imale su manje crnih tragova ispod očiju za 33 odsto.

MEGA HIDRATACIJA
 Tokom noći koži je neophodna dodatna hidratacija, jer organizam ne nadoknađuje tečnost koja mu je potrebna. Da biste postigli najbolje rezultate izaberite kremu sa hijarulonskom kiselinom i glicerinom. Koža će imati potrebnu vlažnost, a bore će se ujutru manje videti.

TRIKOVI ZA „TERAPEUTSKI“ SAN
 Spavajte na leđima, jer ako spavate na stomaku ili boku imaćete ujutru linije na licu koje mogu postati trajne. Koristite satensku posteljinu – nećete imati problema sa linijama na licu, a ako ispod glave podmetnete nekoliko manjih jastuka nećete otečene oči kada se probudite. Da bi vaš san imao blagotvorno dejstvo na kožu izbegavajte kofein makar tri sata pre spavanja, ne pijte alkohol, izbegavajte noćne obroke, a temperatuta u spavaćoj sobi neka bude do 18 stepeni.

blic žena

Nema komentara:

Objavi komentar