26. 06. 2013.

Savjeti za lijepu kožu

Za zdravu i lepu kožu neophodno je svakodnevno čišćenje – temeljno i nežno. To nije problem ako ssprovodite čišćenje koje je prikladno za vaš tip kože. U protivnom ćete iritirati svoju kožu, uzrokovati crvenilo i bubuljice.Čišćenje masne kože
Za masnu kožu su idealne kreme za čišćenje pjenaste strukture. Dobra opcija su u antibakterijski gelovi za čišćenje kože. Nipošto nemojte koristiti sapun jer će on utjecati na veći broj prištića. Ako imate često problema s miteserima i prištićima koristite proizvode za čišćenje lica koji u sastavu imaju takozvane sydnets, no pripazite da je proizvod ujedno i ph neutralan.

Čišćenje osjetljive kože
Osjetljivoj koži su potrebni nježni preparati – odaberite mlijeko za čišćenje lica ili gel koji sadrži sastojke koji smiruju kožu, poput termalne vode ili bijelog čaja. I po mogućnost bez mirisa. Često osjetljiva koža reagira i na vodu s kojom se umivamo. Zbog toga svoje čišćenje završite s losionom bez alkohola. Dobra alternativa – termalna voda u spreju.

Čišćenje zrele kože
Zreloj koži je potrebna dodatna njega tokom čišćenja. Birajte bogate kreme koje imaju efekt zaglađivanja. Odaberite kreme koje sadrže proteine, a odličan odabir su i proizvodi koji sadrže soju.

Čišćenje mješovite kože
Problem kod mješovite kože je taj što vam je za različite dijelove lica potrebni različiti proizvodi. No financijski je teško kupovati više različitih linija. Zbog toga odaberite proizvode koji će nahraniti osjetljive dijelove lica, ali ih neće mastiti. Čistite kožu ph neutralnim losionom. Kako biste spriječili pojavu mitesera i prištića na problematičnom području kao što je nos, brada i čelo, za te dijelove koristite tonik za problematičnu kožu. No nemojte ga nanositi na obraze i vrat. Odlično će poslužiti maska za masnu kožu koju nanosite samo na takozvanu T zonu.

Čišćenje suhe kože
Koristite mlijeko za čišćenje lica i kremu koje su kremaste strukture. Oni će vašem licu pružiti masne lipide. Slobodno preparati mogu biti na bazi ulja. Tonik obavezno mora biti bez alkohola.

Dodatni savjeti za ispravno čišćenje lica
Imajte na umu da nepravilno čišćenje lica uzrokuje stresa vašoj koži. Nikad nemojte pretjerivati jer ćete iritirati kožu, a to vodi prištićima, crvenilu, guljenju, a šteti i našim trepavicama.

 Vašem licu je potreban piling. Ovisno o vašem tipu kože, odaberite i preparat. Kod suhe kože dovoljan je piling jednom tjednom, dok kod masne kože nećete pogriješiti ako do činite dva do tri puta tjedno.

 Budite oprezni prilikom skidanja šminke. Često pretjerano trljamo u svim mogućim smjerovima. Budite nježni jer oštećujete trepavice, i iritirate osjetljivu kožu. Kod osjetljivih očiju ne smijete koristiti preparate koji sadrže ulje. To je posebno važno kod osoba koje nose kontaktne leće.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar