02. 07. 2013.

Kokosovo, bademovo i maslinovo ulje za kosu

Kokosovo, bademovo ili maslinovo ulje pomoći će vam da se rešite ispucalih vrhova kose, ali i da poboljšate kvalitet kose i kože glave.

“Šta da radim sa ovim dosadnim i suvim vrhovima kose? Kako trajno da ih se rešim?” Ova i slična pitanja čućete u frizerskom salonu kada mušterija traži savet od svog frizera. Suvi i ispucali krajevijesu napast. Bezrezervno, svaki od frizera će reći da je ulje uza kosu rešenje probelma.
Ulje za kosu pomoći će vam da se rešite suvih vrhova, da poboljšate kvalitet vlasi i kože glave. Nije dovoljno povremeno upotrebljavati pomenuta ulja, potrebno i poželjno je uvesti ih kako deo redovne nege kosa.Nega kose podrazumeva redovno pranje, potrebu balzama ili kondicionara, redovno šišanje ali i pakovanja. Ulja za kosu možete uvrstiti i u pakovanja, a možete i da ih koristite samostalno.
Savršen recept za suve i ispucale krajeve svakako je neko od ulja za kosu koje vam je dostupno.
 Dame koje redovno koriste ulje ne samo da štite svoju kosu od ispucalih i suvih krajeva nego i hrane vlas kose i kožu glave.

 Kokosovo ulje
Umirujuće kokosovo ulje kosi pruža potrebnu vlažnost.
Ovo prirodno ulje obiluje kalcijumom, magnezijumom i kalijumom, a esencijalni sastojci kokosa sprečavaju svrab kože glave.
Ukoliko jednom nedeljno koristite kokosovo ulje, vaša kosa će biti mekša i imati bolji volumen.

 Bademovo ulje
Rast kose može da se podstakne i osigura korišćenjem bademovog ulja u raznim tretmanima. U kombinaciji s masiranjem možete da podstaknete cirkulaciju krvi na koži glave, a time ćete da osigurate normalnu reprodukciju ćelija što pomaže obnovu vlasi. Bademovo ulje obiluje vitaminom A koji štiti folikule.

 Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je melem za kosu, kožu i nokte. Ovo ulje ne samo da jača, već i hidrira folikule kose. Nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na prste i umasirajte u kožu glave. Ulje možete da nanesete i na celu dužinu, kako biste kosi pružili celoviti tretman, sjaj i volumen. Naravno, ako ga stavite na celu kosu, maslinovo ulje posle tretmana isperite šamponom.

serbianforum

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.