02. 07. 2013.

Prirodna ljepota je zaista najljepša

Načini na koji polovi doživljavaju lepotu potpuno se razlikuju, pa dok su ženama crveni ruž i veštačke trepavice seksi, muškarci se gnušaju toga

Ako mislite da muškarac ne primećuje da li su vaše noge sveže izdepilirane, kako mirišete i kako ste se našminkale, varate se. To što ste vi utrošile sate svog slobodnog vremena na feniranje i šminkanje kako bi vam kosa izgledala kao da je bila pod presom, a lice poput slikarskog platna, to nikako nije garant da ćete ga očarati, naprotiv. Istraživanja pokazuju da percepcija onoga što je ženama lepo definitivno odudara od onoga što jači pol smatra privlačnim. Muškarci raznih godišta, koji su ocenjivali fotografije različitih ženskih osoba na jednom američkom sajtu, složili su se koji su to „bjuti" trikovi koji pale kod njih.

 Umereno namirisane
Ako idete na sastanak sa dečkom koji vam se dopada i želite da on posle cele noći misli na vas, znajte da to nećete postići oblakom parfema oko svoje glave. Na prvom sastanku ne treba preterivati ni sa čim, pa ni sa mirisima. Za muškarce je preterano naparfemisana žena neprivlačna. Oni ne žele da pored vas imaju osećaj da su upravo izašli iz parfimerije, već žele da vaš miris osete tek kada se nagnu da vam nešto šapnu.

 Prirodna boja usana
Šminkeri smatraju da je večita maksima o tome da crveni ruž mami na „slatki greh" zapravo ženska zabluda i da su krvcrvene usne na ženskom licu muškarcima odbojne. Jarke boje ruževa, ali i teksture kojom oni sijaju, muškarcima nisu nimalo privlačne. Kada pomisle da na njega moraju da priljube svoje usne, a posle još i da ih očiste od razmazanog karmina, njihova volja pada u vodu. Oni, ipak, preferiraju prirodni „no mejk-ap" izgled, jer se tako manje muče prilikom ljubljenja. Dakle, izbacite crvene, roze, purpurne i ostale tamne ruževe i znajte da u obzir dolaze samo prirodni, svetli stikovi.Prirodne trepaviceOvo treba odmah da usvojite - napravu zvanu veštačke trepavice muškarci smatraju apsurdnom! Oni jednostavno ne shvataju da veštačke trepavice većini žena daje dodatno samopouzdanje jer prekriva nedostatke koje, inače, samo ona vidi. Za muški pol ovaj dodatak je pre sprava koja bi se mogla upotrebiti za maskenbal i koja im nije nimalo privlačna. Ako mu namignete „lepezom" od veštačkih trepavica, on će vas odmah svrstati u grupu žena koje se previše trude oko svog izgleda i čijeg se jutarnjeg „luka" muškarci najviše plaše. Takav profil žene kod njih automatski otpada.

 Glatka koža
Da biste ostavili dobar utisak na muškarca morate voditi računa o koži svog tela. Naime, većina muškaraca slaže se u oceni da za njih ne postoji bolji osećaj od onog kada miluju svilenkastu, negovanu žensku kožu. Kada ga žena seksualno privuče, muškarac se odmah zapita: „Kakvo joj je telo ispod odeće?", „Da li joj je koža glatka?"... Muškarci tvrde da ne postoji ništa odbojnije od toga nego kad je koža hrapava ili neizdepilirana.

 Zadimljeni pogled
Istraživanje je pokazalo da većina muškaraca voli žene s malo ili nimalo šminke, ali i to da svi do jednog obožavaju čuveni „smouki ajz" pogled! Ovakav način šminkanja, koji podrazumeva senčenje sa efektom zadimljenosti, daje mističnost ženskom pogledu, koja je muškarcima neodoljiva. Žene od njih najviše komplimenata dobijaju upravo kada su ovako našminkane.

 Raspuštena kosa
Kada imate nonšalantno raspuštenu i blago razbarušenu kosu, tada ste muškarcima najlepše. Nije da oni ne cene trud uložen u feniranje vaše frizure, ali za njih je to ipak gubljenje vremena. Isto tako, jači pol uvek pre glasa za prirodnu boju kose, ali ako se već godinama farbate, onda se bar potrudite da oblik i forma vaše kose izgledaju prirodno.

Press

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.