02. 07. 2013.

Trikovi za savršene usne

1. BALZAM ZA VLAŽNOST

 Odaberite balmzam koji sadrži sastojke za ublažavanje bora, nanesite tanak sloj na usne, sačekajte nekoliko minuta da ga koža upije, pa višak uklonite papirnom maramicom.2. TEČNI PUDER ZA PREKRIVANJE BORA
 Tečni puder utapkajte na usne prstom ili sunđerom. Pređite preko ivice usana da biste popunili bore i lakše definisali njihov oblik olovkom. Na kraju nanesite malo transpare*ntnog pudera u prahu.

3. SVETLI KARMIN ZA SVEŽ IZGLED
 Izbegavajte tamne matirane karmine od kojih usne izgledaju tanje. Izaberete svetlucave, svetlije nijanse, pa će usne izgledati punije i svežije, a bore će se manje primećivati.

4. OLOVKA ZA SAVRŠEN OBLIK
 S mekom olovkom prirodne nijanse precizno iscrtajte ivcu usana. Da biste postigli savršen oblik, olovka mora da bude dobro zaoštrena. Bitno je da liniju ne iscrtavate mimo prirodne ivice usana.

5. ČETKICA ZA PRECIZNOST
 Pripreme su završene, konačno možete da nanesete karmin. Učinite to pomoću četkice jer ćete biti precizniji. Najbolje je da nanosite tanke slojeve, od sredine ka ivici usana.

6. MARAMICOM UKLONITE VIŠAK
 Uklonite višak karmina da se ne bi razmazivao. Previjenu papirnu maramicu postavite između gornje i donje usne i pritisnite ih.

7. PUDER U PRAHU FIKSIRA RUŽ
 Da bi se ruž što duže zadržao na usnama, četkicom ponovo nanesite malo transparentnog pudera u prahu. Zatim dodajte još jedan tanji sloj ruža.

 8. SJAJ ZA PUNOĆU
 Pripremili ste podlogu, iscrtali konture, naneli karmin. Za kraj se poslužite trkom od kog će vaše usne izgledati punije. Na sredinu usana nanesite malo svetlucavog bezbojnog sjaja.

 Izvor:ZenaBlic

Nema komentara:

Objavi komentar