04. 08. 2013.

Savjeti za lijepu kožu

Svakoj osobi je vrlo važno imati lijepu i njegovanu kožu, međutim, uz današnji ubrzani tempo života, hranu koju jedemo, smog koji nas okružuje i nedostatak vremena, to je vrlo teško postići.
 "Na žalost“ ne postoji proizvod koji bi Vašu kožu pretvorio u blistavu i čistu u tren oka. To je proces u kojem bi trebali uživati i veseliti se svakoj maloj promjeni ( da nestane jedna mala borica mjesečno to je već dovoljno.)
 Prvi korak - čišćenje iznutra

 Prvi korak je čišćenje iznutra, jer je koža povezana s funkcijom drugih organa, prvenstveno s jetrom.
Osobe koje imaju suhu kožu trebale bi povećati unos vode za duplo (svaki put kada popijete čašu vode, popijte još jednu, to će biti dovoljno za početak), a za osobe sa problematičnom kožom preporučljivo je piti 2-3 puta dnevno čaj od korijena čička, koji potiče čišćenje kože i jetre, te čaj od maćuhica, koji specifično djeluje na poboljšanje funkcija kože.
Kao zamjenu čajevima možete koristiti SIPF biljne ekstrakte (cjelovite otopine svježeg ljekovitog bilja ) i to SIPF artičoke (za kvalitetno čišćenje jetre) te SIPF čička (za izbacivanje toksičnih produkata metabolizma iz jetre i bubrega).

Drugi korak - očistite lice prije spavanja

 NIKADA, BAŠ NIKADA ne odlazite u krevet da ne skinete šminku i ne očistite lice, jer šminka, koju imate cijeli dan, i masnoće, koje se sakupljaju na koži noću, će zatvoriti pore i potaknuti prištiće.
 Dok spavate, temperatura tijela vam je viša, što pojačava apsorpciju onoga, što se nalazi na koži, zato je ne treba opteretiti nikakvim kremama. Dovoljno je očistiti lice, našpricati cvjetnu vodicu i “to je to“.
 Naravno da se to ne odnosi na one, koji imaju izrazito problematičnu ili jako suhu kožu, oni nakon cvjetne vodice mogu nanijeti neko ulje za njegu kože.
 Svakako izbjegavajte preparate, koji sadrže pčelinji vosak ili med i one koji “ dodatno hrane i hidratiziraju“ kožu, jer mogu lako začepiti pore i koža pod teškim pčelinjim voskom ili mineralnim uljima, parabenima, te propylene glycolom ne može lako disati.

Preporuka za večernju njegu

 Lice očistiti uljnom mješavinom, na primjer, ulja suncokreta, jojobe i mango maslaca (sve hladno prešano i nerafinirano). Suhu kožu najbolje je našpricati hidrolatom bugarske ruže, lavande ili njemačke kamilice, a mješovitu kožu hidrolatom ružmarina kt. verbenon, neroli ili timjan kt. linalol.
 Ako imate osjećaj, da Vas koža nakon toga zateže ili jednostavno želite nešto namazati, nanesite uljnu mješavinu, na primjer, ulje lješnjaka, makadamije ili argana obogaćeno eteričnim uljima ružmarina, bušina, geranija.

Treći korak - dnevna njega

 Treći korak je dnevna njega : ujutro nakon umivanja nanesite hidrolat i dok je koža još vlažna nanesite laganu kremu, koja odgovara vašem tipu kože. Pripazite da su ulja sva hladno prešana, da nema sastojaka koje ne možete pročitati, a kamoli da ne znate što se krije iza tih naziva te da ne sadržava vodu, nego hidrolate.

Rezultat

 Nakon mjesec dana koža će Vam pokazati, koliko Vam je zahvalna na sastojcima, koji su vrlo slični sastojcima kože, te ih ona vrlo dobro integrira u svoju strukturu. Nakon 6 mjeseci ovakvog tretmana shvatit ćete, da Vam je koža zdravija sada, nego kada ste bili u 20-ima.

Izvor: Alternativa

Nema komentara:

Objavi komentar