17. 10. 2013.

Koja boja kose vam najbolje stoji?

Danas je dan kada želite napraviti novu promjenu na svojoj kosi. Dosadna vam je vaša stara, klasična frizure i napokon želite radikalnu promjenu. Želite promijeniti boju kose i postavljate pitanje koja boja mi najbolje stoji?

Odgovor je jednostavan, ona koju najviše volite. Ipak, pravilan izbor boje kose nije tako jednostavan, jer morati misliti na boju vašeg tena, vaših očiju, šminkanje i garderobu koju nosite.Kada vaša kosa ima odgovorajuću boju, odmah izgledate mlađe, ljepše i srećnije.  Kosa je sjajna i lepršava, a vaše raspoloženje je bolje.  Činjenica je da i sami možete odabrati boju, ali ponekad je stvar najbolje prepustiti dobrom frizeru. Prednost odlaska frizeru, je što oni za farbanje često koriste više nijansi, a pramenovi uvijek odušu svježinom.


Plavuše su definitivno najatraktivnije, brinete su ozbiljnije i njima možemo vjeovati. Crvenokose žene vole da su u centru pažnje.
Postavite sebi pitanje s kojoj boji bi ste se najbolje osjećali?


1. Želite postati brineta
Ukoliko želite da vaša kosa ima toplu smeđu boju, onda morate znati da boju kose morate prilagoditi boji tena. ukoliko imate blijedu put, nemojte birati tamno smeđe tonove, jer ćete izgledati isprano i bolesno.
Prednost smeđe boje je širok izbog šminke. Najveći broj sjenila pristaje uz smeđu kosu, pa je mala vjerovatnoća da ćete pogriješiti. Sjajna sjenila su najbolji izbor. S rumenilom nemojte pretjerivati. Dobro će vam stojati malo ružičaste ili malo smeđeg rumenila. Kada je izbog ruža u pitanju odlučite se za crvene nijanse.


2. Sanjate o crvenoj kosi
Ukoliko idete na ozbiljan sastanak ili razgovor za posao, kosu vežite u rep, hallo efekat crvene kose je da djeluje pomalo neozbiljno. Za večernji izlazak pustite kosu , crvena valovita i divlja kosa je pravi magnet za muškarce. Što se tiče šminkanja, nipošto nemojte koristiti previše šminke, niti kombinovati više boja. Za vas su stvorene crne olovke i smeđe sjenke. Rumenilo izjegavajte.

3. Želite dugu i sjajnu plavu kosu

Plava boja najbolje stoji ženama koje imaju svijetlu put i svijetle oči. Plava kosa je najteža za održavanje, jer s emora stalno osvježavati, budući da vrhovi vrlo češto izgledaju suhi i ispicali, što odaje jeftin izgled. Prednost plave boje je što možete odabrati između velikog boja nijansi, pa se odlučite za onu koja vam najbolje pristaje. Ponekad poslušajte stručni savjet frizera. Kod izbora šminke možete koristiti sjenke svih boja. Oči naglasite crnim eyeliner-om ili olovkom nacrtajte rub uz trepavice. Rumenila koristite prema želji. Ruž za usne prepuštamo vašem izbogu, jer mnoge nijanse vam dobro pristaju. Morate paziti jedino na kontrast između kose i obrva.

4. Snjeguljica je imala predivnu crnu kosu
Crna kosa dobro stoji isključivo osobama koje imaju taman ten, ili im je to prirodna boja kose. Kod šminkanja nemojte koristiti tamne sjene, jer ćete izgledati zatvoreno. Kombinujte vesele boje. Igrajte s ezelenom olovkom. Rumenilo nanosite širokom četkom u maloj količini. Odaberite smeđe nijanse rumenila, jer roza djeluje neprirodno. Ruž možete odabrati same, mnoge nijanse vam dobro stoje, ali nježni tonovi su sigurno dobar izbor.

Pitate se koji ton vam najbolje odgovara, plavi ili zlatni? Za odgovor omotajte plavi ili narandžasti šal oko lica. Ako vam se više sviđa plavi odaberite pepeljastu. Ako je vaš izbor narandžasti šal, onda odaberite zlatne nijanse.

Farbanje je zabava. Nikada ne zaboravite činjenicu da kosa raste i da je život samo jedan. Promjena izgleda donosi i novi pozitivni talas raspoloženja u vaš život. Prijatno i uživajte!

Izvor informacija: Still magazin

Nema komentara:

Objavi komentar