13. 11. 2013.

Napravite vaš plan za ljepotu

Svaka žena želi da bude lijepa. S obzirom na brzi tempo života, vrlo često nam nedostaje vrijeme da naše ideje i želje pretvorimo u stvarnost. U nastavku slijede savjeti za vaš sopstveni plan ljepote.

Sve što treba je da budete dosljedni.
Lice je vaš zaštitni  znak. Nažalost nemamo svi savršenu sreću da nas je priroda obdarila savršenim tenom. Neke stvari se ipak mogu popraviti. Još jedna tamna strana priče je činjenica da je rak kože u zabrinjavajućem porastu. Stoga otiđite na pregled kod dermatologa. Jedan dermatološki pregled godišnje treba da bude vaša rutinska navika.  Dermatolog će detaljno pregledati vašu kožu, posebno ona mjesta na koja ne obraćate dovoljno pažnje.

Pronađite odgovarajuću podlogu i puder za lice
Sa lijep i prirodan make up izuzetno je važan pravilan odabir pudera i podloge za lice.  Puder i podloga se probaju na liniji vilice i vrata. Ukoliko ste odabrali pravu boju, onda se prelazna linija ne vidi, jer će se stopiti s kožom.  Podlogu i puder uvijek probajte na dnevnom svjetlu.

Za šminkanje morate imati dobro osvjetljenje
Najbolji izbor za savršeno šminkanje su dvije sijalice sa strane ogledala i to u istoj ravni. Sijalica iznad glave će praviti sjenke i podočnjake. Nemojte se šminkati pod neonskim svjetlima.

Neka vas prepoznaju po mirisu
Miris treba da bude vaš zaštitni znak. Možda je upravo danas vrijeme da probate nešto novo. Prvo probajte klasike i nikada ih nemojte podcijeniti. Nemojte žuriti s kupovinom parfema, imate sasvim dovoljno vremena.


Lak za nokte je vrlo važan detalj
Vrijeme je da unesete malo smjelosti u vaš život. Danas je pravo vrijeme za vesele boje laka za nokte.  Lijepe i njegovane ruke mnogo govore o vama. Ženama s tamnim tenom odgovaraju tamnoljubičasti lakovi za nokte. Uz srednje taman ten najbolje pristaje crveni lak za nokte.


Posvetite vrijeme svojoj kosi
Kosa je vaš najskupocjeniji dragulj. Kosi morate posvetiti dovoljno vremena. Ne treba da je perete često. Sušenje fenom oštećuje kosu.  Povremeno koristite suhi šampon za kosu.  Ukoliko imate mogućnost nabavite jonski fen za kosu, jer pravi manja oštećenja na vašoj kosi.  Jednom sedmično si priuštite serum ili masku za kosu i neka to bude vaš ritual. Masirajte tjeme, jer masaža popravlja cirkulaciju , vraća sjaj u vašu kosu.i ubrzava rast.Pobacajte staru kozmetiku
Danas je pravo vrijeme da očistite svoj neseser.Ukoliko neki proizvod niste koristili nekoliko mjeseci, onda treba da ga bacite. U svom neseseru ostavite samo šminku koju volite.


Odaberite  čarobne ukrase za vašu kosu

Većina dugokosih žena uglavnom kombinuje samo tri frizure: puštenu kosu, podignutu u punđu i vezanu u konjski rep. Kad imate dugu kosu, onda maštu možete pustiti na volju. Iskoristite prednost duge kose i promijenite sopstveni stil.  Vežite konjski rep gumicom sa perlicama, šljokicama ili čak perjem, koristite češljiće sa cirkonima (ili dekorativnu šnalu) za punđu, ili poboljšajte bilo koji stil frizure zanimljivim rajfom ili trakom za kosu. Koristite tople viklere . Na male viklere uvijte pramenove koji su uz lice, a one krupnije koristite za uvijanje dužih dijelova, kao i onih na potiljku. Najmanje papilotne iskoristite za uvijanje najkraćih pramenova. Sačekajte dvadeset minuta da se vikleri ohlade, a onda ih skinite.


Njega kože je najvažnija


Morate imati strpljenje. ten se popravlja samo upornim trudom. Dugotrajni rezultati ne stvaraju se preko noći, a previše često mijenjanje preparata izaziva iritaciju i upalu kože. Korištenje novih preparata, mijenja proces stvaranja elastina i kolagena, što čak može negativno da se odrazi na stanje kože. Crvenilo, oticanje i iritacija takođe su česte reakcije na nove preparate (režim), a mogu da ukažu i na nepravilnu upotrebu proizvoda ili na alergiju. Ako vam se to desi, odmah prestanite da koristite preparat i obratite se dermatologu.

Za dugotrajan rezultat:
Režim protiv akni – Sprovodite ga od šest nedelja do tri meseca.
Režim posvetljivanja kože – Sprovodi se od od šest do dvanaest mjeseci.
Anti-ageing režim – Sprovodite ga svaka tri meseca.

svevesti

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.